Geniale zet: man ontmaskert fietsdief door eigen fiets te kopen op 2dehands.be

Een opengebroken slot na een fiestdiefstal.
rr Een opengebroken slot na een fiestdiefstal.
Een 33-jarige man uit Antwerpen herkende vrijdag zijn gestolen fiets op 2dehands.be. In samenspraak met de politie sprak hij als geïnteresseerde klant af met de aanbieder, waarop de politie de dief oppakte.

Het slachtoffer deed vrijdag aangifte van de diefstal van zijn fiets tussen dinsdag- en donderdagochtend in de De Vrièrestraat. De politie raadde hem aan om op tweedehandssites te kijken of hij er zijn eigen fiets herkende. 

Diezelfde dag nog had hij  prijs op 2dehands.be. De bestolen man contacteerde de verkoper van zijn eigen tweewieler en maakte een afspraak om de fiets ‘s avonds te komen bekijken. Daarop verwittigde hij de politie, die hem naar de afspraak vergezelde. De opzet lukte en de politie stak de verkoper in de boeien. 

De 33-jarige man uit Deurne was al gekend bij politie en justitie en werd voor verder onderzoek meegenomen. Het slachtoffer, dat kon aantonen dat het wel degelijk om de zijne ging, kreeg zijn fiets terug.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Vregels

  De eerste 15 diefstallen zijn voorwaardelijk de volgende 15 zijn 3 maanden cel die je niet moet doen en zo kun je verder tot drie jaar. Dat zijn dus 195 fietsen die je kunt stelen voordat je ook effectief moet zitten.

 • Larry Floru

  33 jaar geleden hetzelfde meegemaakt. Zag mijn gestolen fiets te koop bij een fietsenhandelaar. De politie bijgehaald en met veel moeite de fiets na halve dag terug gekregen. De fietshandelaar verkocht hem voor een jongetje uit de buurt. Dat jongetje van toen is, nu gekend voor meerdere fietsen: Diefstal, drugs, afpersing, laat ze maar lopen de kleine garnalen. Gekend bij het Gerecht. De tomaten met Garnalen.

 • Walter Wouters

  Door de rechter komt deze dief waarschijnlijk weer vrij, typisch belgisch.............

 • werner Van der Kelen

  Aan het station in Kortrijk, op 1 schooljaar tijd 2 fietsen gestolen, de 2 de keer zelfs beveiligd met 2 sloten, blijkbaar een lucratieve handel daar de politie onderbemand is hebben de dieven vrij spel

 • Eva Munet

  Was het een Marrokaan? Daar horen we weeral niets over eh! Het is Antwerpen, man was gekend bij het gerecht en er wordt met geen wordt over naam of huidskleur gerept, dan weten we al genoeg: of beter gezegd we weten met enige zekerheid dat zijn naam zeker niet Sven, Tom, Hans of Peter zal zijn geweest.