Gene Bervoets maakt rijstpap aan Wilde Zee

Gene Bervoets deelt potjes rijstpap uit aan de voorbijgangers.
Foto Klaas De Scheirder Gene Bervoets deelt potjes rijstpap uit aan de voorbijgangers.

Wie houdt van lekker eten en drinken kon zaterdag in de binnenstad een dubbelslag slaan. Op de Suikerrui kon je genieten van Marta, een marktje met lokaal gekweekte groenten en streekproducten zoals Antwerpse stadshoning en lokaal gemaakte kazen. Lokale chefs gaven er kookdemo's en micro-ondernemingen zorgden voor een boerenontbijt. Aan de Wilde Zee werd dan weer gekookt in het kader van Smaakmeesters, een culinair festival dat nog tot 16 oktober de Antwerpse horeca en specialiteiten op de voorgrond wil plaatsen. Topchef Johan Segers van 't Fornuis en bon vivant en acteur Gene Bervoets toonden live hoe je de beste rijstpap maakt. Gene Bervoets had het recept naar eigen zeggen al in de vingers. "Als mijn kinderen langskomen, dan vragen ze altijd of ik nog eens rijstpap wil maken. Als ik al specialiteiten heb in de keuken, dan is dit er wel eentje van." (DILA)