Geen extra centen meer voor Berchem Sport tot 2025: afgekeurde hoofdtribune blijft gewoon staan

Een beeld van afgelopen zomer, tijdens de bouw van de zittribunes. De oude, afgekeurde tribune daarachter zal zo nog jaren blijven staan.
Benoit De Freine Een beeld van afgelopen zomer, tijdens de bouw van de zittribunes. De oude, afgekeurde tribune daarachter zal zo nog jaren blijven staan.
De oude hoofdtribune van Berchem Sport wordt de komende zes jaar niet gesloopt en vervangen. Maar hij blijft wel gesloten omdat hij onveilig is. “De capaciteit van de huidige staantribune en tijdelijke zittribune volstaat voorlopig”, oordeelt het kabinet van sportschepen Ludo Van Campenhout (N-VA). De nieuwe chalet voor de jeugd komt er wél.

De stad legde in de vorige bestuursperiode een budget van 3,3 miljoen euro vast om het Ludo Coeckstadion op te knappen. Daar zat de nieuwe chalet voor de jeugd al in, met sanitair en 14 kleedkamers beneden en een cafetaria op de eerste verdieping. Dat gebouw gaat ruim 2,4 miljoen euro kosten. De rest van de centen werd intussen al uitgegeven aan een staantribune voor 1.250 toeschouwers en twee kleine zittribunes met 324 stoeltjes. “We zijn momenteel ook paden voor die tribunes aan het aanleggen en steken een nieuwe drainage”, zegt Tom Brees, kabinetsadviseur van Van Campenhout. “En er komt een wc-gebouwtje achter de staantribune.”

“1.500 zitjes volstaan”

De club uit de Tweede Amateurliga hoeft tot 2025 echter niet meer te rekenen op bijkomend budget voor de infrastructuur. Bij de start van vorig voetbalseizoen liet de stad de 90 jaar oude zittribune sluiten. Lange tijd leek alles mogelijk: van een renovatie tot een nieuwe tribune. Tom Brees: “Maar we gaan deze legislatuur niets meer doen. De capaciteit van het stadion - ruim 1.500 plaatsen - blijkt te volstaan. We geven voorrang aan de jeugdwerking, met die nieuwe chalet. Onder de afgekeurde zittribune blijven de vip-ruimte en de kleedkamers voor de eerste ploeg wel toegankelijk.”

Club niet blij

Voorzitter Karel Van Daele kon zich een vrolijker Kerst voorstellen. “Ik ben niet gelukkig met de situatie. We staan er niet zo goed voor. De sloop van onze oude tribune is dus niet meer voor de nabije toekomst. Gelukkig gaat de bouw van de jeugdchalet nog wel door. Intussen ligt de toegang tot de tribunes er modderig bij. Maar goed, het weer zat ook niet mee.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.