Geen DNA van Pierret op laarzen van vermoorde Sally Van Hecke

Claudy Pierret /Sally Van Hecke
Photo News/VTM Claudy Pierret /Sally Van Hecke
Nieuw Nederlands onderzoek heeft aangetoond dat op de laarzen van de vermoorde Sally Van Hecke geen DNA-sporen van seriemoordenaar Claudy Pierret (70) zijn aangetroffen. Het onderzoek was besteld door het Antwerpse gerecht om een doorbraak te forceren in de onopgehelderde moord uit 1996. 

De programmamakers van het VTM-programma ‘Cold Case’ beweerden dat er van minstens vier personen DNA was gevonden op de rijlaarzen: van twee onbekende mensen, van Sally zelf en van Claudy Pierret. Het Nederlandse onderzoeksbureau moest die DNA-analyse verfijnen.

Het rapport van de Nederlanders is klaar, maar nog niet officieel ingediend bij de Antwerpse onderzoeksrechter. 

De resultaten zijn volgens bronnen dicht bij het onderzoek wel duidelijk. Er is geen DNA van Claudy Pierret gevonden.

Het Antwerpse parket geeft geen commentaar. Na de eerdere onthullingen van ‘Cold Case’ reageerde het Antwerpse parket wel. “De bewering dat DNA-sporen van Claudy Pierret zijn aangetroffen op de laarzen van het slachtoffer, is manifest onjuist. Het openbaar ministerie is zeer bezorgd over de foutieve berichtgeving.”

De laarzen kunnen een belangrijk bewijsstuk zijn. De speurders gaan ervan uit dat de moordenaar het lichaam van Sally bij de enkels vastgreep en het zo in het riet van het Antwerpse Sint-Annastrand sleurde. Op 10 augustus 1996 werd het daar door twee spelende kinderen gevonden.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • lydia de decker

    Die testen hadden 20 jaar geleden al moeten gebeuren, MAAR NEEN, hij kwam niet in aanmerking?...............................

  • steven de wachter

    Weer een moord die geen dader MAG hebben...

  • Eduardo Van hoyweghen

    Een zeer gladde aal,men heeft ook nooit een sluitende bewijslast gehad bij de moord op zijn vorige slachtoffers.Het is steeds een optelsom van de vele toevalligheden geweest die tot een veroordeling geleid hebben.