Gedumpte slachtoffers werden neergestoken aan Bevrijdingstunnel

Twee slachtoffers werden gedumpt voor de ingang van het Erasmus-ziekenhuis
Marc De Roeck Twee slachtoffers werden gedumpt voor de ingang van het Erasmus-ziekenhuis
Donderdagnacht rond 00u30 werden twee slachtoffers met steekwonden aangetroffen aan de ingang van het Erasmusziekenhuis op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Zij werden het slachtoffer van een ruzie tussen twee groepen drugsdealers. De slachtoffers zijn zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

Het Erasmusziekenhuis in Borgerhout extra muros beschikt over een psychiatrische en een palliatieve afdeling, maar voor spoedopnames is het ziekenhuis niet uitgerust. Daarom werden de slachtoffers naar andere ziekenhuizen afgevoerd.

De Antwerpse politie deed in de buurt nazicht met verschillende ploegen maar vond niemand die betrokken zou kunnen zijn bij de feiten. Het onderzoek is overgedragen aan de federale gerechtelijke politie. De speurders zoeken uit waar de steekpartij heeft plaatsgevonden en in welke context die gebeurde. 

Drugsdeal

Volgens bronnen zouden de twee mannen betrokken zijn bij een geschil rond de straatverkoop van drugs. Twee groepen, één uit Borgerhout en één uit Hoboken/Wilrijk, hebben het al langer aan de stok met elkaar.  De groepen ruziën over klantenlijsten en gebieden waar zij ‘mogen’ drugs leveren. De voorbije dagen zou er al gepraat zijn tussen de groepen om de ruzie bij te leggen. 

Klemgereden 

Toch kwam het donderdagnacht tot een confrontatie. De twee groepen kwamen elkaar tegen in de buurt van de Bevrijdingstunnel. Eén van de auto’s werd klemgereden waarop enkele inzittenden uitstapten. Een dader trok een mes en stak twee mannen uit Borgerhout neer. Faysal en Mohamed Y. raakten zwaar gewond door messteken in de buik. 

De slachtoffers werden in een auto gelegd en naar het Erasmus-ziekenhuis overgebracht. Daar lieten zij de twee gewonde mannen aan de ingang achter. Ook de auto werd achtergelaten. 

De messentrekker zou een man zijn die al eerder bij geweldplegingen in het drugsmilieu was betrokken. Hij is op de vlucht. 

 Het incident zou los staan van de oorlog binnen het milieu van drugsinvoer via de haven. Vandaar dat het onderzoek wordt verdergezet door de lokale politie. 

Café De Valk 

Rond middernacht was er donderdag ook een steekpartij aan café De Valk in de Offerandestraat in Antwerpen-Noord.  Daar zwaaide een dronken Albanese  man met een mes in het rond en raakte twee andere personen lichtgewond. Een derde persoon werd eveneens gewond maar vluchtte weg voor de politie aankwam. De dronken Albanees  werd gearresteerd.  
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois stras

  niemand iets gezien , camera's ? en zeker aan de ingang van een ziekenhuis ?

 • Benny de Groot

  Hebben ze tegenwoordig niet overal een camera of twee hangen?

 • Werner Wernerke

  plezante boel

 • Peter Janssen

  Territoriumdrift van drugsbendes...en intussen voeren politici verkiezingscampagnes met belastinggeld.

 • philippe dierickx

  Wie betaalt heel die affaire van deze aan de maatschappij ten laste zijnde knuffels. Juist u en ik.......