Gedrogeerde chauffeur zonder rijbewijs belandt na achtervolging met 160 per uur in gracht in Aartselaar

De gevluchte chauffeur werd achtervolgd vanop de Oudeleeuwerui tot in Aartselaar.
rv De gevluchte chauffeur werd achtervolgd vanop de Oudeleeuwerui tot in Aartselaar.
Een chauffeur die wilde vluchten aan een verkeerscontrole op de Oudeleeuwenrui, is achtervolgd tot op de Boomsesteenweg in Aartselaar. Daar belandde de man met zijn wagen in de gracht. De chauffeur bleek geen rijbewijs te hebben. Hij reed onder invloed van drugs en was niet verzekerd.  

Zaterdagochtend hield de verkeerspolitie een actie gehouden om mensen die onder invloed van drugs of alcohol achter het stuur kropen uit het verkeer te halen. 137 bestuurders werden tussen 5 en 9 uur onderworpen aan een samplingtest. De controlepost stond opgesteld aan de Oudeleeuwenrui. 

Bij het begin van de controle sloeg een chauffeur op de vlucht.  Meteen werd een achtervolging gestart door een interceptieteam op de motor. Samen met het snelleresponsteam en interventieploegen werd geprobeerd om de vluchtende bestuurder te stoppen. In de binnenstad en op de Leien werden daarbij snelheden gehaald tot 89 km/uur en werden verschillende rode lichten en enkelrichtingstraten genegeerd.

 Via de Bolivartunnel ging de achtervolging door richting Boomsesteenweg. Op de zijrijbaan haalde de bestuurder 160 km/uur. De federale wegpolitie kwam in ondersteuning. In Aartselaar belandde het voertuig in de gracht toen de bestuurder probeerde om een wegversperring te ontwijken. De verdachte kon gevat worden. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en werd getakeld.

Elf blazen positief

Verder legden elf personen  een positieve ademtest af. Eén bestuurder kreeg een rijverbod van drie uur en twee anderen mochten gedurende zes uur niet meer achter het stuur kruipen. De acht anderen reden onder invloed van alcohol én drugs en zagen hun rijbewijs dus meteen voor 15 dagen ingetrokken worden. Er werd ook één voertuig in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. Dan was er nog een buitenlandse bestuurder die z’n boete niet kon betalen. Ook zijn voertuig werd ingehouden. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Het is wel zeker nodig ipv 15 dagen rijbewijs intrekken, dit op te voeren naar de eerste vier maanden. Deze maatregel voelt veel sterker als straf voor rijden onder invloed en huftergedrag. Daarnaast direct de boete innen.

 • Lois Verdonk

  Respect voor de politie die dit soort crapuul zoveel mogelijk van de weg halen.

 • Linda Dolce

  Goed gedaan van de politie.

 • Van Eersel Guy

  Zoiets , daar durfde we vroeger nog niet aan denken! Nu is het dagelijkse kost