Gebuisde bestuurder rijdt examinator bijna omver: 150 uur werkstraf

De man kon niet verkroppen dat hij gebuisd was.
rv De man kon niet verkroppen dat hij gebuisd was.
Leerling-chauffeur Youssef A. (19)  is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur omdat hij op het examencentrum in Deurne bijna een examinator omverreed.  Die had hem net gebuisd. Volgens het parket ging het om een poging doodslag; de rechter zwakt de feiten af tot “ernstige bedreigingen.”

Youssef A. uit Antwerpen  was op 12 februari net achttien jaar geworden. Hij wilde koste wat het kost een rijbewijs halen. Op 21 februari legde hij al voor de derde keer het praktische examen af. Hij werd begeleid door zijn vader. 

De rit rond het examencentrum in Deurne verliep niet zonder fouten en dus moest Youssef A. terugkeren. Op de parking van het examencentrum deelde de 62-jarige examinator  M. mee dat Youssef voor de derde keer gebuisd was.  Youssef A. eiste een nieuwe kans. De instructeur raadde hem aan een nieuwe afspraak te maken. Hij stapte uit en wilde naar binnen gaan.  

Met gierende banden

Direct daarna hoorde de examinator een doffe klap. Hij keek om en zag dat Youssef A. in volle vaart achteruit was gereden tegen enkele plastic waterbakken. Youssef A. schakelde in vooruit en kwam met gierende banden richting de examinator gereden. Die kon nog net een stap opzijzetten zodat hij niet werd aangereden.  De zoon en zijn vader riepen de examinator na: “Wij zullen je nog wel vinden.” 

Volgens het Antwerpse parket had Youssef A. de intentie om de examinator M. aan te rijden.  Ook een collega van M. en een andere leerling-chauffeur spraken van een erg gevaarlijke situatie waarbij mensen moesten opzijspringen. 

De rechter gelooft Youssef A. echter die op het proces verklaarde dat hij nooit de bedoeling had iemand te raken toen hij met gierende banden het examencentrum verliet. 

Youssef A.: “Na die slechte uitslag wilde ik de parking snel verlaten om even alleen te zijn.” 

De jongeman die nog studeert, moet een werkstraf van 150 uur uitvoeren. Hij krijgt ook een boete van 400 euro te betalen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luigi Driussi

    Het systeem heeft niet langer als doel te evalueren of iemand kan rijden of niet, het is gemaakt om zoveel mogelijk geld op te leveren en zoveel mogelijk nieuwe bestuurders te vermijden. Belachelijk

  • ANN LIMBOS

    En die rechter gelooft die leugens ???

  • luc caels

    Hem weer buizen de 4xe keer, of hem verbieden binnen 5 jaar examen af te leggen. Gevaar op de weg dit manneke.