Frank Geudens (sp.a) is na 37 jaar provincieraad Commandeur in Leopoldsorde

Frank Geudens (centraal) is benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde. Links ziet u Lili Stevens (CD&V), ondervoorzitter van de provincieraad, rechts Eerste gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA)
Klaas De Scheirder Frank Geudens (centraal) is benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde. Links ziet u Lili Stevens (CD&V), ondervoorzitter van de provincieraad, rechts Eerste gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA)
Voormalig gedeputeerde van de provincie Frank Geudens (sp.a) ontving donderdag in het provinciehuis het ereteken van Commandeur in de Leopoldsorde. Van 1981 tot 2018 zetelde hij zonder onderbreking in de provincieraad. Niemand doet beter. Rony Cuyt (sp.a) mag zich voortaan Officier noemen, Inga Verhaert (sp.a) en Patrick Feyaerts (Open Vld) zijn ridder in de Leopoldsorde.

Frank Geudens draait al 42 jaar mee in de Antwerpse politiek. In 1977 kwam hij in de gemeenteraad van het toen nog onafhankelijke Deurne terecht.  Vandaag is hij nog voorzitter van de districtsraad van Deurne. Geudens keek donderdag terug op zijn carrière. “De dag dat ik de eed als provincieraadslid in 1981 moest afleggen, kocht ik een stadsplan om te zien waar het provinciehuis lag. Als gedeputeerde (1994-2006) heb ik bij het doorkruisen van de provincie mijn chauffeur ooit voorgesteld om de rollen om te draaien. Hij wou niet.”

Geudens verwierf onder meer bekendheid met het Sportpaleis, het Diamantmuseum, het Openluchttheater Rivierenhof en het Modemuseum. Hij gaf de nieuwe raadsleden wijs advies. “Je moet bestand zijn tegen verlies. Triomfeer ook niet als je wint, blijf praten met de verliezers. En vooral: een gegeven woord is belangrijk.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.