Foto’s Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor online reclame: “Duidelijk oplichterij”

Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
RV Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
Foto’s van N-VA-voorzitter Bart De Wever en komiek Philippe Geubels duiken de laatste tijd op in Facebookadvertenties. “Niks mee te maken”, zegt De Wever, die er al verschillende vragen over kreeg.

“Belgen verdienen al miljoenen euro’s vanuit huis door gebruik te maken van deze maas in de wet om rijk te worden.” Met die wel erg vage boodschap onder een foto van N-VA-voorzitter en huidig formateur Bart De Wever wordt reclame gemaakt op Facebook. Waarvoor is niet helemaal duidelijk.

De reclame is afkomstig van Facebookgroep ‘Interesting Italy’, een groep die tips geeft over volgens hen toeristische bezienswaardigheden in Italië. Spam dus. Dat beseft ook De Wever zelf. “Ik ontvang behoorlijk wat mails van mensen die zich afvragen of deze informatie klopt”, reageert hij op Facebook. “Dit is duidelijk oplichterij waar zowel Philippe Geubels als ikzelf nooit toestemming voor hebben gegeven.”

Want ook komiek en tv-maker Philippe Geubels wordt opgevoerd in gelijkaardige advertenties. Bij hem is de gesponsorde boodschap afkomstig van de groep Travel To America.

Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
RV Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
RV Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Franky Puystjens

  Deze oplichterspagina's werden al ettelijke malen gerapporteerd aan Facebook. Facebook weigert evenwel om in te grijpen en laat rustig begaan; die bedriegerspagina's brengen Facebook immers nogal wat Euro's op, natuurlijk. Doch wààg het niet om een foto, tekening of schilderij te posten waarop een naakte vrouwenborst met zichtbare tepel te zien is; dàn schieten ze bij Facebook onmiddellijk in een kramp en wordt je stante pede gecensureerd. En bij herhaling wordt je zelfs gebànd...!

 • Chris Deckers

  Mensen die niet door hebben dat dé bestaansreden van FB het ON-welzijn van het grote publiek is, is gewoon naief. Dat onwelzijn kan in de vorm van: ontevredenheid, ongezondheid, eenzaamheid, verveling, voyeurisme én exhibitionisme, gebrek aan aandacht, enz enz. Het gekke is dat enkel FB beter wordt van al deze vormen van onwelzijn. De social-media-gebruiker daarentegen staat nog geen stap verder dan 100 jaar geleden...

 • Chris Van Wesemael

  Inderdaad Wilfried, mooi voorbeeld alweer van de Amerikaanse hypocrisie.

 • wilfried peeters

  Al talloze keren gemeld aan Facebook, doen er niets aan, zelfs geen reactie. Maar als ze een tet zien ... OH dan is de wereld te klein!!! Onmiddellijk verwijderen!!!