Finnen herstellen fietserslift aan voetgangerstunnel

Finse experts hebben gisteren de fietserslift aan de voetgangerstunnel gemaakt. Even na zes uur werd de lift opnieuw in gebruik genomen.

Sinds 2 augustus was de fietserslift van de voetgangerstunnel (officieel Sint-Annatunnel, red.) op rechteroever buiten dienst. "Aanvankelijk ging het over een mechanisch defect", zegt Peter Bruyndonckx, woordvoerder van Wegen en Verkeer. "De hersteldienst kon het defect al snel opsporen en herstellen. Maar bij het testen van de lift dook er ook een softwareprobleem op. Het heeft lang geduurd om dat probleem op te sporen. Uiteindelijk bleek het om een bug te gaan. Omdat de mensen van de hersteldienst er zelf niet uitgeraakten, hebben ze een beroep gedaan op Finse softwarespecialisten. Die hebben de lift gisterenavond opnieuw aan de praat gekregen."


De fietserslift aan de Kennedyfietstunnel op linkeroever is intussen ook defect geraakt. "Er is een kabel kapot die langs de lift meeloopt", zegt Bruyninckx. "Ook morgen (vandaag, red.) zal er zeker nog gewerkt worden aan die lift. Die blijft nog zeker tot woensdag buiten dienst. De kabel moet vervangen worden, maar dat is niet eenvoudig. De fietsliften aan de Kennedytunnel zijn geen standaardliften en die nieuwe kabel moet eerst nog op maat worden gemaakt." (FM)