Filmscenario van Louis Paul Boon opgedoken bij De Slegte Antwerpen

Louis Paul Boon aan het werk aan zijn schrijverstafel
RV Louis Paul Boon aan het werk aan zijn schrijverstafel
Het Antwerpse antiquariaat De Slegte is onlangs op een oud, ongebruikt filmscenario van schrijver Louis Paul Boon gestoten en heeft het aangekocht uit een privécollectie. Het zou gaan om het oudste filmscript dat L.P. Boon ooit schreef. Het document wordt van 6 tot 8 december te koop aangeboden op de Mechelse Antiquarenbeurs.

Louis Paul Boon begon kort na de bevrijding aan het einde van WO II te experimenteren met filmscripts. Van het allereerste van deze scenario’s, “Niets dan wat oorlog” was de originele tekst zoek. Het Antwerps antiquariaat De Slegte biedt nu het originele typoscript van dit scenario, samen met andere handschriften, brieven en gesigneerde boeken, aan op de Mechelse Antiquarenbeurs. De Slegte hoopt 4.000 euro te krijgen voor het topstuk.

Volgens De Slegte is de invloed van film op het werk van Louis Paul Boon moeilijk te overschatten. Minder bekend is dat hij zelf ook de ambitie had om films te maken. Bij gebrek aan geld is het er echter nooit van gekomen.

De Internationale Antiquarenbeurs in het Mechelse Cultuurcentrum loopt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 december. Meer informatie hier.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Charles Satens

    Ik vindt de slechte een echte gierigaard.hij koopt je boeken op,maar geeft maar 1 a 2 euro voor een boek dat meer dan 30e waard is en verkoopt het heel veel duurder dan je denkt.laatst zocht ik een boek van een bevrijde jood uit een concentratiekamp.pr 35e.ik heb dat zelfde boek nu voor nog geen 2 e.gekocht op een rommelmarkt.nee ,geef mij maar rommelmarkt.de slechte maakt zich rijk door oude boeken op te kopen en door niets te zeggen tegen de mensen vanwaar ze het kopen.