Fietser (36) overleden na botsing met vrachtwagen van rijschool

De Roeck
De 36-jarige fietser die gisterenavond werd aangereden op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan en de Schijnpoortweg in Merksem, is vannacht in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de Antwerpse politie.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt aan het Antwerpse Sportpaleis. Een vrachtwagen van de Merksemse Rijschool sloeg rechtsaf, komende van de Bisschoppenhoflaan. Net op dat moment kwam een fietser uit dezelfde richting aangereden. De fietser ging rechtdoor. Volgens getuigen negeerde hij een rood licht. De politie kan die info niet bevestigen.

De fietser kwam onder de vrachtwagen terecht. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij vannacht dus overleed.

De vrachtwagen van de Merksemse Rijschool werd niet bestuurd door een leerling-chauffeur, maar door een beroepschauffeur van de rijschool.

De Roeck
De Roeck17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Leijs

  Let altijd op de chauffeur, zie jij hem ( of haar natuurlijk) ziet hij (zij) jou.

 • Sobek Wessels

  Er is gewoon weg veel te weinig Blauw op straat tussen het verkeer en Vooral zwakke weggebruikers worden veel te weinig gecontroleerd of beboet ! Het Door Rood rijden , ,lopen zie je dagelijks bij fietsers en voetgangers !

 • Bjorn Robberechts

  Blijf steeds zo ver mogelijk af van vrachtwagens en bussen wanneer je met de fiets op pad bent. Ik fiets elke dag naar Brussel en zie ongelooflijk veel mensen die het rode licht negeren als fietser of voetganger.

 • Kelly Meltens

  Ik passeer daar dagelijks met de fiets en ik vind het ongelooflijk hoeveel voetgangers en fietsers daar door het rood oversteken.

 • Peter Buyck

  Taxi's en sommige fietsers zijn cowboys. Leer eens te wachten tot je volledig zicht hebt op de baan. Een principe uit de zeevaart die hier zeker niet misplaatst is. Vrachtwagen of autocar/autobus heeft ALTIJD voorrang op de zwakke weggebruiker. Sterkte aan de leerling, de klas en de rijschool.