Feestjaar voor olympisch Antwerpen: stad lanceert campagne met gloednieuw logo

Sportschepen Peter Wouters, burgemeester Bart De Wever en Antwerps districtsschepen Charlie Van Leuffel (N-VA) voor het nieuwe logo van 100 jaar Olympische Spelen.
Klaas De Scheirder Sportschepen Peter Wouters, burgemeester Bart De Wever en Antwerps districtsschepen Charlie Van Leuffel (N-VA) voor het nieuwe logo van 100 jaar Olympische Spelen.
De Olympische Spelen van 1920 blijven een van de grootste historische gebeurtenissen voor Antwerpen. Honderd jaar later viert de stad het evenement met een grote campagne en een ambitieuze sportkalender. Dinsdag is het gloednieuwe logo voor het jubileumjaar gelanceerd. Een website vertelt je alles over de Zomerspelen van toen en de plannen voor 2020.

Antwerpen behoort tot een groep van 23 steden met een olympische geschiedenis. Dat de Spelen net na de ongeziene verwoesting van de Eerste Wereldoorlog aan ons land werden toegewezen - ook wel uit medelijden voor het dappere België - maakt alles nog legendarischer.

Het nieuwe logo zal alle initiatieven in het jubileumjaar ondersteunen. “We zijn trots op onze status van olympische stad”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Het logo zet olympische waarden als vriendschap, respect en uitmuntendheid in de verf. Dat verbindende element zal overal opduiken.”

Website

En er is meer: de website olympischespelen.antwerpen.be bevat een reeks straffe verhalen uit 1920 over prestaties, atleten en accommodatie. Een agenda wijst je de weg naar alle sportevenementen, expo’s en vieringen dit jaar. Wie zelf activiteiten wil organiseren mét een olympische invalshoek, kan een idee sturen naar olympischespelen.antwerpen.be/doemee. Het district zal een goedgekeurd project ondersteunen.