Feest op het Kiel: Beerschot Wilrijk pakt eerste periodetitel

De supporters gingen volledig uit de bol in het Thema Café aan het Kiel.
Foto Benoit De Freine De supporters gingen volledig uit de bol in het Thema Café aan het Kiel.
Terwijl u dit leest, worden er vast nog wat paars-witsupporters wakker, met kleine oogjes maar wel een gelukzalige glimlach op het gezicht. Amper enkele uren nadat op de Bosuil het verlies van jeugdspeler Joël Lobanza en de wedstrijd tegen Charleroi voor groot verdriet zorgden, barstte er zondagavond op het Kiel een stevig feestje los. Beerschot Wilrijk pakte immers de eerste periodetitel na een 0-3 overwinning op Union.

KFCO Beerschot Wilrijk ging met 0-3 winnen van Union in het Koning Boudewijstadion en stak zo de eerste periodetitel op zak. Zo kwalificeerden de Mannekes zich voor de finalewedstrijd die promotie naar 1A oplevert. Op het Lisp hielp Lierse nog een handje door co-leider OHL met 2-1 te kloppen. Het triomfantelijk feestje dat al op de Heizel werd ingezet, verplaatste zich middels 15 supportersbussen naar het Thema Café op het Kiel, dat speciaal voor de gelegenheid de deuren en tapkranen opengooide tot een uur of tien.

Terug naar 1A?

Het Kielse voetbalsprookje, een terugkeer naar eerste Klasse A, lijkt plots meer en meer werkelijkheid, amper vier jaar na de degradatie naar eerste provinciale. Op sociale media regende het dan ook felicitaties aan de ploeg en de trainer, ook van fans van andere clubs. (DILA)