Fans Beerschot-Wilrijk genieten van boottocht en eigen gin

De fans bij het inschepen op de Berenboot.
Benoit De Freine De fans bij het inschepen op de Berenboot.
Met 150 waren ze, de enthousiaste Kielse ratten die gistermiddag met de Berenboot naar de match van Beerschot-Wilrijk tegen Rupel-Boom trokken. Aan boord een dj, een uitgebreide brunch en genoeg drank om de sfeer al voor de match tot een kookpunt te brengen.

"We wilden hiermee een legendarische trip van tien jaar geleden overdoen. Toen gingen we voor de finale van de Beker naar Brussel met de boot. Het weer is alvast top, dus dit wordt een feestje," glunderde organisator Johan Peeters van supportersclub 'De Mauve Geschelpte' bij afvaart.


De derby tegen Rupel-Boom werd geen wandeling in het park voor Beerschot-Wilrijk. Een keer kwam het goed weg toen een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd en de aan Boom uitgeleende Jonas Laureys zette paars-wit een neus door te scoren tegen zijn 'eigen' ploeg. Toch kon de leider de score in de tweede helft rechttrekken tot 1-2, dezelfde cijfers waarmee ze tien jaar geleden de Beker wonnen van Brugge.


Ook supportersclub De Veerberen uit Hemiksem liet gisteren van zich horen. De supporters hadden twee speciale Beerschotgins laten maken die ze gisterenavond officieel voorstelden, in aanwezigheid van de spelers zelf. "We hebben twee soorten: een mauve en een witte. Niet toevallig de kleuren van onze favoriete club", glimlacht Staf Mertens van De Veerberen.


De Berengins zijn te verkrijgen in brede, ronde flessen van 70 centiliter in De Veertoren in Hemiksem. (BCOR/DILA)

De fans varen met de Berenboot van Hemiksem naar Boom.
Benoit De Freine De fans varen met de Berenboot van Hemiksem naar Boom.