Familie radeloos nadat onbekenden urne stelen op kerkhof: “Wij willen onze broer terug”

Urne van de overleden broer van Ingrid is gestolen
Klaas De Scheirder Urne van de overleden broer van Ingrid is gestolen
Het zal je maar overkomen. Je trekt naar het kerkhof om het graf van je broer te bezoeken en je merkt dat de urne gestolen is. Het overkwam de familie Godrie. Toen Anita naar het graf van haar in 2017 overleden broer Cisse ging op het kerkhof Steytelinck in Wilrijk, vond ze niets anders dan een leeg kotje waar normaal de urne stond. De familie is radeloos en blijft achter met veel vragen. “Waarom onze broer?”

“Wij willen onze broer terug en we willen een antwoord op de vraag waarom iemand de urne heeft gestolen.” Dat is waar de familie Godrie nu al enkele dagen mee bezig is. “Ik slaap er niet van”, vertelt Ingrid Godrie. “Elke dag ga ik naar het kerkhof met de fiets in de hoop dat ik de urne van onze Cisse vindt maar voorlopig zonder resultaat.”

Leeg hokje

Het was zus Anita die vorige week de lugubere ontdekking deed. “Mijn zus kwam het me op een avond vertellen. Ze zei dat ik even moest gaan zitten en niet mocht schrikken. Ik wist meteen dat ze het meende. Anita is niet de persoon die hierover grapjes zou maken.” De familie trok meteen naar het kerkhof en constateerde het lege hokje, van de urne was geen spoor.

De familie blijft radeloos achter. Ze hebben ook geen idee wie of waarom iemand de urne van hun broer zou willen stelen. “Is wraak? Hebben wij iemand iets misdaan? Het is een vroegere vete van broer? We hebben heel veel vragen maar geen antwoorden”, gaat Ingrid verder. “We hebben hier heel veel verdriet van. Wij willen onze broer terug zodat we opnieuw een plek hebben om bij hem te zijn. Dat hebben die daders nu van ons afgepakt en dat is heel oneerlijk.”

Urne van de overleden broer van Ingrid is gestolen
Klaas De Scheirder Urne van de overleden broer van Ingrid is gestolen

Oproep

De familie doet dan ook een oproep naar de daders. “Geef ons alstublieft onze Cisse terug. En geef ons uitleg waarom je dit hebt gedaan. We kunnen dit heel rustig oplossen in alle discretie. Maar wij hebben recht op antwoorden op onze vragen.”

Ondertussen is ook het personeel van begraafplaats kerkhof Steytelinck in Wilrijk op de hoogte van het voorval. Ze houden een oogje in het zuil en kijken ook uit naar een achtergelaten urne. De politie is op dit moment nog niet op de hoogte maar maandagochtend zal de familie wel klacht indienen tegen onbekenden voor de diefstal van de urne. “We zullen ook vragen om een sporenonderzoek. Hopelijk vindt de politie bruikbare vingerafdrukken die ons verder kunnen helpen bij het oplossen van dit mysterie”, besluit Ingrid.

Ben jij de berouwvolle dader en wil je de familie helpen, dan kan je contact opnemen met Ingrid via de Facebookpagina ‘Harry Ingrid De Clercq’. 

 Urne van de overleden broer van Ingrid is gestolen
Klaas De Scheirder Urne van de overleden broer van Ingrid is gestolen12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marla Morgan

  Beste mensen, uiteraard is het ongepast om iemands urne te stelen of graf te schenden. Maar, om bij hem te zijn heb je echt geen potteke asse, want dat is het nu eenmaal, nodig hoor. Gewoon aan hem denken is voldoende, of maak een klein hoekje in je huis voor hem vrij met een fotootje, een bloemeke, een kaarske en je hebt een plekje om bij hem te zijn.

 • Peter Bruyneel

  Dit is niet zo maar 'n diefstal van 'n urnepot, dit is een extreme vorm van grafschennis : het graf is geforceerd, beschadigd, en de stoffelijke resten van de overleden persoon zijn ontvreemd. Ik weet niet of zoiets zomaar "in discretie" kan "opgelost worden", daar zal waarsch.het parket over beslissen, met alle respect en begrip uiteraard voor de getroffen familie.

 • Bart Vrancken

  Welke snul krijgt nu daar z'n tijd mee om ? Hoe zielig moet je zijn om zulke daad te plegen ? Doodslecht of psychisch gestoord. Die urne moet terug en die dader OF zwaar gestraft OF serieus geholpen .

 • anja byttebier

  dat is inderdaad niet goed te praten maar ik zou een urne toch niet open en bloot laten staan.ik zou ze meegenomen hebben naar huis tot er een steentje ofzo voorzien was.een urne kost geld ze hebben dat misschien meegenomen om iemand anders zijn assen in te doen waarom zou je anders een urne stelen.

 • Willy Vermeulen

  Denk dat het hier eerder gaat om een administratieve fout! Of dat iemand gaat toegeven is een andere zaak!