Extinction Rebellion start ‘Rode Brigade’ in Antwerpen

De Antwerpse afdeling van milieubeweging Extinction Rebellion wil volgend jaar een rode brigade oprichten in 't Stad. Die moet een kunstzinnige toets geven aan de acties. “De Rode Brigade zal worden ingezet om de sfeer te verzachten”, klinkt het bij de activisten.

“De Rode Brigade symboliseert het bloed van alle uitstervende soorten wereldwijd”, aldus Extinction Rebellion. “De Rode Brigade wordt ingezet tijdens acties en optochten om de sfeer te verzachten.”

Gehuld in rode gewaden zal de groep dansen en de acties van extra drama voorzien. Daarmee wil de milieubeweging hun geweldloos verzet extra kracht bijzetten. Extinction Rebellion is nog op zoek naar acteurs en actrices, dansers en choreografen en kostuummakers en hoopt eind februari de Rode Brigade een eerste keer in te kunnen zetten.

De 'Rode Brigade' van Extinction Rebellion komt binnenkort naar Antwerpen.
RV De 'Rode Brigade' van Extinction Rebellion komt binnenkort naar Antwerpen.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Martine Minne

    ♥️♥️♥️♥️Nice project.