Ex-werknemer castingbureau riskeert in beroep vier jaar cel

De advocaat-generaal heeft in beroep vier jaar cel geëist tegen de 29-jarige Chafic A. Hij zou twee vrouwen seksueel hebben misbruikt, maar dat ontkent de man met klem.


Chafic A. was aan de slag voor castingbureau Hakuna. Dat geraakte bekend door een nauwe samenwerking met regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah voor de film 'Black'. Eind 2015 werd een onderzoek tegen hem geopend na een reeks van vijf klachten van vrouwen die verklaarden dat ze door A. misbruikt werden.


Na het onderzoek was er sprake van vijf slachtoffers, maar de rechtbank in eerste aanleg sprak hem voor drie feiten vrij. Voor de aanranding van een toen 16-jarig meisje dat stage liep bij Hakuna werd hij schuldig bevonden. Ook voor de verkrachting van een 21-jarige vrouw is A. veroordeeld. De feiten dateren van begin dit jaar.


De advocaat-generaal vraagt in beroep de bevestiging van het eerste vonnis. "Ik ben onschuldig", houdt A. vol. "Ik heb die vrouwen niet verkracht."


Met het 21-jarige slachtoffer had A. een relatie. "En op de dag van de feiten ook seks met toestemming", zegt zijn advocaat. "Wat op het einde van de rit overblijven zijn twee discutabele feiten. We vragen de vrijspraak."


Het arrest volgt op 31 mei. (KAV)