Ex-portier opnieuw achter tralies

DAVE ANNEMANS VERDACHT VAN EXTREEM GEWELD TEGEN VRIENDIN

Dave Annemans.
BELGA Dave Annemans.
Dave Annemans zit opnieuw achter de tralies. De zware jongen uit Merksem die in 2009 nationaal nieuws werd na zijn ontsnapping uit de gevangenis van Merksplas, zou extreem geweld hebben gebruikt tegen zijn vriendin. "Dat wordt ten stelligste betwist", zegt zijn advocaat Walter Damen.

De feiten dateren van begin maart. Annemans werd meteen opgesloten in de gevangenis. Vandaag zal hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen moeten verschijnen. Daar zal beslist worden of hij langer in de cel zal moeten blijven. Annemans zou zijn vriendin hard hebben aangepakt. Het zou gaan om extreem geweld en verkrachting.

Stevig strafblad

"We betwisten die aantijgingen ten stelligste", vertelt zijn advocaat Walter Damen. "Mijn cliënt zit in een turbulente relatie. We wachten het verdere onderzoek af. Op dit moment kunnen we stukken bijbrengen die het tegendeel en de onschuld van mijn cliënt moeten bewijzen. Verdere commentaar kunnen we daar op dit moment niet over geven."


Ex-portier Dave Annemans heeft een stevig strafblad. In 2009 zat hij een celstraf uit in de gevangenis van Merksplas, onder meer voor partnergeweld, verkrachting en poging doodslag. Onder meer omdat hij in de nacht van 31 december 2007 op 1 januari 2008 als portier tussenkwam in een ruzie op een fuif in Hangar 26 aan de Rijnkaai. Faik K. werd door Annemans gestampt, naar buiten gesleurd en Annemans gooide het slachtoffer over de trapleuning naar beneden. Faik K. liep een neus- en ribbreuk, een hersenvliesbloeding en zware kneuzingen op. Annemans kreeg er vier jaar gevangenisstraf voor.

Neusbreuk geslagen

Met vijf anderen kroop de Merksemnaar op 28 juli 2009 met een ladder over de muur van de gevangenis van Merksplas. Annemans' moeder wachtte hen toen op in een Toyota Yaris.


Annemans kon twaalf dagen uit de handen van de politie blijven, maar dan werd hij opgepakt bij zijn stiefzus in de grensstreek met Nederland. Tijdens zijn verdere strafuitvoering in de gevangenis van Brugge viel hij de gevangenisdirectrice aan, omdat hij een strenger regime kreeg. De vrouw werd een neusbreuk geslagen. Daar kreeg Annemans zes maanden cel voor van de Brugse strafrechter.