Ex-directeur parkeerbedrijf staat terecht voor diefstal van 4,5 miljoen euro: hij stal rechtstreeks uit de automaten

De twee verdachten vormen niet langer een koppel.
rv De twee verdachten vormen niet langer een koppel.
De 51-jarige Patrick R. en zijn ex-echtgenote Els H. (49) moeten zich op 27 januari verantwoorden voor de huisdiefstal van 4,5 miljoen euro aan parkeergelden. Patrick R. werkte jarenlang als technisch directeur van het parkeerbedrijf Apcoa dat de parkeerautomaten in de stad Antwerpen uitbaat en onderhoudt. 

Iin juli 2016 werd directeur Patrick R. ontmaskerd als een ordinaire huisdief. Hij had jarenlang geldlades van parkeermeters opzijgezet. Zogezegd voor een interne controle. Het geld verdween in zijn zakken. Hij slaagde erin de duizenden munten te storten op zijn eigen bankrekening of op die van zijn vrouw.

Volgens het Antwerpse gerecht heeft Patrick R. over de jaren heen 4.589.504,42 euro verduisterd. Het geld werd verbrast aan hun luxueuze levensstijl met reizen naar Ibiza, VIP-feestjes of deelname aan exclusieve autoraces zoals de Runbal Rally met aankomst in Marbella. Het koppel had verschillende auto’s waaronder een Maserati. 

Het koppel hield zich ook graag op in BV-middens.  

Echtgenote Els H. lanceerde ook een webshop maar die sloot vrijwel onmiddellijk na de arrestatie van haar man Patrick R.  Het koppel ging in de loop van het gerechtelijke onderzoek uit elkaar. 

De rechtbank besliste maandagmorgen dat het proces over de miljoenenfraude zal plaatsvinden op 27 januari.  De stad Antwerpen en de parkeerbedrijven Apcoa en Indigo hebben zich burgerlijke partij gesteld in deze zaak. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Zulke mensen zouden pas vrij mogen komen als alle schade terug betaald is , kunnen ze dat niet laat ze dan maar Rotten in de cel ! Als een kleine Burger een huis moet afbetalen en hij krijgt iets voor ontslagen of ziekte is die alles kwijt terwijl die daar niks aan kan doen ! Zulke mensen terug vrij laten is weeral een beloning voor criminelen en schrikt anderen dus helemaal niet af ?

 • guy vermeulen

  Dat is een grote dief,die moest nochtans voorbeeld geven. De directeur van de parkeerautomaten ! Het geld zal wel verbrast zijn of ergens weg gestoken zijn. Tien jaar de cel in.

 • Thierry Piette

  Als ze het slim hadden gespeeld, en hun gewone leven verder hadden gezet, dan hadden ze later een geweldig mooi leven/pensioen gehad. Maar de hebzucht heeft hen verraden.

 • jan arnouts

  Opsluiten die rommel!!!! Kan niet hard genoeg gestraft worden! Zulke zaken mogen niet in handen van privé bedrijven komen en al zeker niet onder het beheer van 1 persoon!!!

 • Steven Simoens

  Die dachten dat het nooit zou uitkomen. Nu kunnen ze genieten van luxueuse vakantie in de bak en achteraf gaan werken voor stad Antwerpen om alles terug te betalen.