Ex dient kooivechtster Cindy (35) rake klappen toe op straat: “Zeven hechtingen en gebroken neus”

Cindy Dandois.
RV Cindy Dandois.
Cindy Dandois, een 35-jarige lerares en MMA-vechtster uit Deurne, is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een brutale aanval voor haar deur. Ze werd aangevallen door haar ex - zelf ook een MMA-vechter - en kreeg rake klappen. “Mijn neus staat krom en ik heb zeven hechtingen. Een litteken voor het leven.”

“Een ex van me kon niet verkroppen dat we uit elkaar waren en ik enkel nog als vrienden door het leven wilde gaan”, vertelt Cindy. “Jaloezie dus. Hij bedreigde me al een tijdje, maar ik nam die bedreigingen niet serieus. Tot hij voor mijn deur stond.”

Daar werd Cindy vrijdagmiddag opgewacht door de bewuste ex. Zonder waarschuwing viel hij haar aan. Volgens verschillende getuigen gebruikte hij een sleutel. Cindy verdedigde zich, maar kon niet voorkomen dat haar gezicht mismeesterd werd. “Ik was helemaal niet voorbereid op de aanval. Voor ik het wist kreeg ik klappen in mijn gezicht. Mijn neus is gebroken en staat krom”, vertelt Cindy. “Er is ook een diepe snijwonde, die werd gehecht met zeven hechtingen. Het zal een litteken voor het leven zijn. Hopelijk zullen ze mijn neus opnieuw recht kunnen zetten. Ik had de bedreigingen serieus moeten nemen, van in het begin, maar heb altijd gehoopt dat hij wel zou afkoelen. Niet dus.”

Geen straatvechter

Cindy is één van de beste MMA-vechtsters van ons land. MMA, of mixed martial arts, combineert technieken uit verschillende vechtkunsten en vechtsporten zoals worstelen, judo, karate, jiujitsu, kungfu, kick- en thaiboksen en het klassieke boksen. Bepaald geen watje. “Maar ik hou niet van vechten buiten de ring. Ik ben geen straatvechter", zegt Cindy. “En als je een aanval niet ziet komen, is het moeilijk die volledig af te wenden. Ik heb me verdedigd, natuurlijk, om erger te voorkomen.”

Normaal gezien zou Cindy dit weekend knokken in Den Haag. “Een belangrijke wedstrijd voor me, maar die gaat nu niet door. Ik hoop dat ik op tijd hersteld ben voor de volgende partij. Die is binnen drie weken al.”

Tegen de dader van de laffe aanval is ondertussen aangifte gedaan. Het gaat om Antwerpenaar M.B., zelf ook een MMA-vechter. “Ik zou al heel blij zijn als hij voor de financiële kosten moet opdraaien. Hem naar de gevangenis sturen hoeft voor mij niet. We zijn allemaal mensen, we maken allemaal fouten. Ik hoop dat hij ze inziet, opdraait voor wat hij heeft gedaan, en zijn leven weer oppakt. En mij gerust laat, natuurlijk. Mij krijgen ze in ieder geval niet klein. Ik ben geen zielig slachtoffer dat in een hoek gaat zitten huilen. Het is zwaar, maar ik ben er nog. Gelukkig maar. Dit had anders kunnen aflopen.”

Cindy Dandois maakte in 2009 haar debuut als MMA-vechter. Als ze niet in de ring staat geeft ze les in een middelbare school.

Dader M.B. Is zelf een MMA-vechter.
RV Dader M.B. Is zelf een MMA-vechter.
Cindy Dandois kreeg zeven hechtingen.
RV Cindy Dandois kreeg zeven hechtingen.
Cindy Dandois.
RV Cindy Dandois.
Cindy Dandois.
RV Cindy Dandois.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim CLAES

    het wordt eens tijd dat dergelijke stuntmannen hun recht op deelname aan een vechtclub jarenlang verliezen als ze de geleerde kunstjes gebruiken op straat. clubs oprichten voor sportieve redenen is een ding, leren mensen afmeppen een ander. het wordt tijd dat men dit stopt. .

  • Bert Jonckheere

    Zoiets zie je toch veel bij die kickboks en MMA haantjes. Ze hebben een ego van hier tot Parijs en denken dat zij zich alles kunnen permitteren. Het liefst dan nog zoveel mogelijk naast de pot plassen, wat hun ego weer streelt. Maar eenmaal de bons, gaan ze lekker hun gedeukte ego afkloppen op hun ex-vriendin/vrouw. Voorbeelden legio van dergelijke zielige figuurtjes.

  • Ou emma Culotte

    M.... zegt genoeg.