Eva Olde Monnikhof nieuwe directeur diamantmuseum DIVA

Eva Olde Monnikhof,
Jeroen Hanselaer Eva Olde Monnikhof,
Eva Olde Monnikhof wordt de nieuwe directeur van het DIVA. Ze maakt de overstap als directeur van Atelier van Lieshout en Stichting AVL Mundo in Rotterdam naar het nieuwe diamantmuseum in Antwerpen. Daarvoor werkte ze voor het Stedelijk Museum Amsterdam, waar ze hoofdverantwoordelijke was voor de fondsenwerving uit de zakelijke markt.

Sinds 2015 is Olde Monnikhof werkzaam als directeur bij Atelier Van Lieshout en Stichting AVL Mundo. In vier jaar tijd heeft ze succesvol een tentoonstellingsbeleid opgezet met jaarlijks twee grote tentoonstellingen, een buitententoonstelling in de beeldentuin en een internationaal residency programma voor jonge kunstenaars. Binnenkort komt hier nog een nieuwe tentoonstellingslocatie bij. De kans om bij DIVA aan de slag te gaan als directeur was er een die ze niet voorbij kon laten gaan, zegt ze zelf. “Museum DIVA heeft ongelofelijk veel potentie. Met een unieke collectie, een locatie in het hart van de stad en een deskundig team moet het mogelijk zijn om een tentoonstellingsprogramma te maken van wereldniveau. Antwerpen is dé diamantstad en DIVA moet daar het visitekaartje van zijn. Om dit te realiseren zal er naast de focus op het ambacht en de historie van Antwerpen de aansluiting gezocht worden met andere disciplines zoals mode en kunst.”

Expertise

Het team van DIVA kijkt uit naar de komst van de nieuwe directeur. “Het is voor DIVA een mooie kans om met Eva Olde Monnikhof in zee te gaan. Zij heeft de voorbije jaren een indrukwekkende expertise opgebouwd in de coördinatie van tentoonstellingen. Met onze inzet op een boeiende publiekswerking willen we ervoor zorgen dat DIVA met een uitroepteken aangekruist staat in het museumlijstje van binnenlandse en internationale bezoekers van Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen”, zegt Luk Lemmens, voorzitter van De Museumstichting.

Vanaf 15 juli zal Eva Olde Monnikhof haar functie opnemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.