Europese Commissie keurt ruim 10 miljoen euro steun voor luchthaven Deurne goed

Illustratiebeeld: Air Antwerp.
Bob Van Mol Illustratiebeeld: Air Antwerp.
De Europese Commissie heeft dinsdag het licht op groen gezet voor Belgische overheidssteun voor de regionale luchthavens van Deurne en Oostende. Dat heeft de Commissie meegedeeld.

De Commissie gaf haar fiat aan 8,96 miljoen euro investeringssteun om de veiligheidsinfrastructuur op de luchthaven van Deurne te moderniseren. Daarnaast is er ook groen licht voor 1,7 miljoen euro operationele steun. De Commissie oordeelt dat de investeringen de connectiviteit van en naar Antwerpen zullen verbeteren en geen negatieve impact hebben op andere luchthavens in de regio.

Ook in 2,3 miljoen euro aan operationele steun voor de uitbater van de luchthaven van Oostende ziet de Commissie geen graten. De Europese concurrentiewaakhond oordeelt ook hier dat de steun de regionale ontwikkeling ten goede kan komen, zonder dat de concurrentie in de sector grondig wordt verstoord.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Geerinck

  Fantastisch nieuws voor Antwerpen!

 • Marc Geerinck

  Fantastisch nieuws voor Antwerpen!

 • Guy muis

  ik ben geen fan van europa maar dit vind ik echt super goed nieuws; hoop nu terug meer vliegtuigen in mijn achtertuin te zien zoals het vroeger was!leve deurne airport!

 • Herbert Verbeeck

  Dat is nu eens goed nieuws se, de Pira citroenen ten spijt...

 • Annie Broeckx

  Steun van Europa en dreiging met sluiting door een gemeente,dat kan alleen in België.