Eten, spelen en brainstormen in voormalig Vredegerecht

Het voormalige Vredegerecht aan de Grotesteenweg in Berchem.
RV Het voormalige Vredegerecht aan de Grotesteenweg in Berchem.
Vroeger was het een doodernstige plek, in de toekomst wordt het voormalige Vredegerecht in Berchem een plaats van onthaasting. Kinderen zullen er kunnen spelen, ouders iets eten en drinken. Verder is er ruimte voor workshops, meetings en seminaries.

Het pand aan de Grotesteenweg dateert van 1898. Van 1950 tot 2016 gaf het onderdak aan het vredegerecht van het achtste kanton van Antwerpen. De voorbije drie jaar stond het leeg. In afwachting van een definitieve herbestemming ging de stad op zoek naar een tijdelijke uitbater voor ten minste één jaar. Het onthaastingsconcept van FMT Belgium heeft nu de voorkeur van het college gekregen.

“De uitbaters willen bezoekers even de dagelijkse race laten vergeten”, zegt schepen van Patrimonium Fons Duchateau (N-VA). “Je zult er kunnen afspreken met vrienden en familie, of workshops volgen. Brainstormsessies, opleidingen en meetings in een ongedwongen sfeer behoren ook tot de mogelijkheden.”

FMT Belgium werkt samen met Zelda&Zorro, dat al een gelijkaardig concept opzette in de dekenij van het Oost-Vlaamse Evergem. Het contract start op 1 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.