Erica Caluwaerts vervangt Philippe De Backer (Open Vld) in gemeenteraad

Erica Caluwaerts volgt bij Open Vld Philippe De Backer op in de gemeenteraad.
Foto Advocaten Sebrechts, Buelens en Bongaerts (www.sb2.be) Erica Caluwaerts volgt bij Open Vld Philippe De Backer op in de gemeenteraad.
Federaal minister Philippe De Backer (Open Vld) heeft na welgeteld één gemeenteraadszitting in januari maandag zijn zetel overgelaten aan Erica Caluwaerts (41). Zij kwam als eerste opvolger uit de lokale verkiezingen. De Backer maakte in januari bekend dat hij uit de politiek zal stappen. Hij staat niet meer op een lijst in mei.

Erica Caluwaerts is advocate. Ze wordt nu fractieleider van haar partij. “Dat ging sneller dan verwacht. Ik vind het jammer voor de Antwerpenaren dat Philippe De Backer afscheid neemt van de politiek, maar ik sta klaar om over te nemen met enthousiasme en passie.”

Caluwaerts verdwijnt zodoende uit het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Haar zitje daarin gaat nu naar Tracy Enta, die maandag uitgerekend haar 26ste verjaardag vierde. “Sociale mobiliteit en een sterk vangnet zijn mijn stokpaardjes”, zegt Enta.

De Backer is blij dat hij twee ‘fantastische’ vrouwen kansen en een forum kan geven. “Erica en Tracy zullen de liberale stempel kunnen drukken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.