Enkel gevel dienst bevolking staat nog recht

Een bijzonder zicht in de Lange Nieuwstraat: alleen de gevel van de voormalige dienst bevolking staat er nog.
Foto Laenen Een bijzonder zicht in de Lange Nieuwstraat: alleen de gevel van de voormalige dienst bevolking staat er nog.
Een bijzonder zicht in de Lange Nieuwstraat waar de voormalige dienst bevolking bijna helemaal is neergehaald. Enkel een L-vormige gevel in roccoco-stijl en een kort stuk van het gebouw, het voormalige Hotel du Bois, staan nog recht.

In de Pruynenstraat moet de beschermde gevel van de hand van architect Van Baurscheit door een stalen constructie onderstut worden. De panden in de Lange Nieuwstraat krijgen een herbestemming tot luxehotel van de Marriot Group, goed voor 138 vijfsterrenkamers. Het bouwblok vormt één projectgeheel met de voormalige Handels- en schippersbeurs waar ook een publieke doorgangsruimte, een restaurant en een ondergrondse parking gebouwd worden.

Parking

Onder de Handelsbeurs en het hotel komt een nieuwbouwparking voor ongeveer 293 auto's en 125 fietsen, te bereiken via de inrit aan de Sint-Katelijnevest 55. Het geplande hotel opent in 2019 de deuren. Het project in de Handelsbeurs moet al in 2018 voltooid geraken.


Projectontwikkelaar Mopro Invest III, de stad en de Vlaamse overheid investeren samen 45 miljoen euro in het prestigeproject. (DILA)