Exclusief voor abonnees

Elkaar wellicht besmet tijdens potje kaarten: 5 vrienden uit serviceflats overleden aan coronavirus

De 80-jarige Louis Denaph bezweek aan Covid-19. “Eerst waren de dokters nog positief, tot zijn toestand in 24 uur pijlsnel achteruitging", vertelt zijn dochter Tania.
PLA De 80-jarige Louis Denaph bezweek aan Covid-19. “Eerst waren de dokters nog positief, tot zijn toestand in 24 uur pijlsnel achteruitging", vertelt zijn dochter Tania.
In amper zes dagen zijn vijf bevriende bejaarden uit hetzelfde complex met serviceflats in Borgerhout overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wellicht hebben ze elkaar aangestoken nog vóór de overheid maatregelen nam. Hoe dan ook is het moeilijk om serviceflats dezelfde regels op te leggen als een rusthuis. "Ik denk dat we nog specifieker moeten zijn", zegt viroloog Marc Van Ranst.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe De Naeyer

  Ik werk in de chemische sector en die blijft gewoon doordraaien. Toetsenborden, muizen die door 60 verschillende medewerkers 24u/24u gebruikt worden en van de 1,5m afstand is ook geen sprake. Wat moet ik dan doen? Onwettig afwezig zijn en mijn job verliezen?

 • Rita Asnong

  Hoezo zulke mensen komen niet buiten Paul? Natuurlijk komen ze buiten en dat mogen ze dat is gezond , maar zulke mensen hebben kinderen en kennissen die skiën geweest zijn en ondertussen hoeft dat zelfs niet meer . Iedereen heeft iedereen besmet .

 • Gert Wouters

  Er zijn zo van die momenten dat je echt het huis uit moet: wat levensmiddelen kopen enz. Ben ook de voorbije dagen wat gaan wandelen en fietsen. In mijn streek valt het op dat er nog redelijk wat autoverkeer is. Meer dan 50% is volgens mij toch 60+ . Respect voor grijze haren is daarmee gedaald hoor; velen trekken er hun niks van aan.

 • paul van de velde

  Als het al bij die mensen verspreid is dan is het nog veel verspreiderd dan men vertelt . Want zulke oudjes zijn niet op ski vakantie geweest maar blijven praktisch altijd in hun kot. En zekerst in Borgerhout

 • Gerd Peeters

  Ja, zo’n mensen denken dat ze het beter weten hè.