Elf bestuurders blazen positief, vier onder invloed van drugs

Illustratiebeeld.
Politie Sint-Niklaas Illustratiebeeld.
De verkeerspolitie en wijkteams controleerden zaterdagochtend en -voormiddag op alcohol en drugs in het verkeer op de RIjnkaai, De Gerlachekaai en de Oudeleeuwenrui in Antwerpen.

Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat werden 279 bestuurders gecontroleerd, 3 personen bliezen alarm, slechts 1 iemand legde een positieve ademtest af.

Op de Gerlachekaai waren de cijfers minder goed. Van de 146 gecontroleerde bestuurders bliezen er 5 positief en bleken 2 personen onder invloed van drugs. Van 6 personen werd het rijbewijs meteen ingetrokken. 3 bestuurders negeerden bovendien een verbodsbord, 1 voertuig was niet ingeschreven en 1 auto was niet gekeurd.

Tot slot werden ook op de Oudeleeuwenrui 124 bestuurders aan een controle onderworpen. Daar werden 5 positieve ademtesten afgenomen en 2 positieve drugstesten. Ook hier verloren 6 bestuurders hun rijbewijs. 1 bestuurder reed rond zonder rijbewijs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.