Eerste hennepwinkel van Antwerpen na acht maanden al gesloten na drugscontrole

Glenn Wouters van De Herborist, de eerste hennepwinkel in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Glenn Wouters van De Herborist, de eerste hennepwinkel in Antwerpen.
De allereerste hennepwinkel van Antwerpen, De Herborist in de Wolstraat, is na iets meer dan een half jaar al verplicht gesloten. De cannabiswaarden in een aantal producten waren hoger dan toegelaten, zo bleek na een controle van de politie.

Ook B-Hemp aan de Sint-Katelijnevest werd op bevel van het parket van Antwerpen gesloten. Ook daar werden te hoge dosissen cannabis aangetroffen in de producten. De politie hield in mei samen met de douane een controleactie. Ondertussen heeft het Antwerps parket de twee winkels verzegeld.

Glenn Wouters van De Herborist zei bij de opening van zijn winkel in december van vorig jaar absoluut géén coffeeshop te willen openhouden. “Te vaak heeft hennep een negatieve bijklank door de link met drugs. Hennep is een grondstof die de wereld kan redden, daar draait het om. We zijn geen coffeeshop, maar een winkel die het taboe rond hennep wil opheffen”, klonk het toen.

De Herborist verkocht vooral cosmeticaproducten en textiel. Voedingswaren zoals hennepzaadolie lagen er veel minder in de rekken. Toch zullen het wellicht net die zijn, die de winkel nu genekt hebben.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Conny Lemmens

  Sommige personen zouden beter een beetje info opzoeken zoals Mario Tersago die de juiste informatie doorgeeft, in plaats van een reactie te geven op een product waar jullie niet van op de hoogte zijn. Hennep is de plant van de toekomst met al zijn mogelijkheden die ik hier niet ga uitleggen. Zoek het op in plaats van misplaatste tekst te schrijven. En het is inderdaad een schande dat het nog steeds met drugs gerelateerd word.

 • Roger Cooks

  Dat was te verwachten. Ik vraag me af welke snul initieel weer de toelating voor de opening van die "winkel" heeft gegeven.

 • mark germanus

  Welke ezel heeft dat toegelaten en heeft daar een vergunning voor gegeven.Ik dacht dat NVA dit niet zou tolereren ? Volgende keer stem ik zeker op VB.

 • marc De Maeseneire

  Zoiets had zelfs nooit mogen openen.

 • Frank Joos

  Zal overal hetzelfde zijn. Lappen alle regels aan hun voeten, als het maar opbrengt.