Exclusief voor abonnees

Eén roekeloze cocaïnedief lijkt de spil te zijn van Antwerpse drugsoorlog

Antwerpse drugsmaffia neemt wraak nadat ‘in beslag genomen’ lading wordt doorverkocht

In Wommelgem ontplofte maandagochtend vroeg een granaat aan een appartementsgebouw. In een van de flats zou familie hebben gewoond van Gabriël C., de ‘man met de lange vingers’.
Marc De Roeck In Wommelgem ontplofte maandagochtend vroeg een granaat aan een appartementsgebouw. In een van de flats zou familie hebben gewoond van Gabriël C., de ‘man met de lange vingers’.
Een blok cocaïne met het logo “88" heeft in Antwerpen een drugsoorlog ontketend. De lading was in beslag genomen door de douane. Tenminste, dat had Gabriël C. zijn opdrachtgevers wijsgemaakt om ze zelf te kunnen verkopen. Een dag later vloog bij de 30-jarige cocaïnedief de eerste granaat binnen.

Om de golf van aanslagen een beetje te begrijpen, is het goed om de rekenmachine erbij te nemen. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Van den bossche

  Jobs jobs Jobs, investeren in technologie in de havens en veel meer volk. Hoeveel kunnen ze er controleren? Zelfde met pakjesdiensten... Zet daar es beambten op in. Voor coke mogen ze dat toch doen. Maar de politici snuiven zelf graag es een lijntje volgens mij. NVA zeker ! War on drugs? Das de war on gebruikers geworden ipv het probleem bij de wortels aan te pakken. Geen c geen verslaafden.

 • Jean Paul Peelos

  Er zit meer achter. Als je onkundig bent de zaak op te lossen, dan blijft er maar één mogelijkheid over nl. Bagatelliseren.

 • Kristine Delacourt

  Wim Impens, inderdaad. Het is een gigantische business die internationaal werkt en verschillende landen, waaronder Mexico, geheel in haar macht heeft. Daar kan een burgemeesterke niet veel tegen beginnen. Hoe meer we hier onderling ruzie maken hoe beter het hun uitkomt.

 • Jos Nijs

  En wie zegt dat er niemand bij de politie een paar kilokes heeft scheefgeslagen en die nu verkoopt ? pech voor de originele stempel....goed voor die politieman, die zullen ze niet vinden...

 • wim CLAES

  is dat om op Dewever te kunnen kakken of is dat omdat ze niet slimmer zijn , maar ik begrijp de reacties op hem niet. in de USA namen ze terreurwetten( Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act RICO) aan tegen de georganiseerde criminaliteit, en het enige dat ze kregen was volle gevangenissen. Hoe kan die man nu zo iets bestrijden, met een middeleeuws parket,een politie die geen middelen heeft en geen macht? privacy geschonden,procedures niet gevolgd, blablaalles is goed .