Economische boycot van Café Zeezicht haalt internationale pers

De uitbaters van Café Zeezicht bannen onder meer Coca-Cola en chips van Lays.
Foto Klaas De Scheirder De uitbaters van Café Zeezicht bannen onder meer Coca-Cola en chips van Lays.
Het initiatief van het Antwerpse café Zeezicht om geen Amerikaanse producten meer te verkopen zolang president Donald Trump aan de macht blijft of zijn beleid niet wijzigt, gaat ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij.

Het nieuws haalde zelfs de Amerikaanse krant de Washington Post. Ook nieuwswebsites in Pakistan en Indonesie berichtten over het Belgische café dat zich verzet tegen het beleid van de Amerikaanse president.


"De taal die Trump spreekt, is de taal van de economie, dus in die taal willen wij antwoorden", zegt uitbater David Joris in The Washington Post. "Wat er nu gaande is, is ongelooflijk. De angst die ze in de mensen hun hoofd inplanten: angst voor andere mensen, angst voor moslims, angst voor Mexicanen, alles draait om angst. Daar willen wij met deze symbolische actie tegenin gaan."


De uitbaters van het populaire café op de Dageraadplaats zijn wel geschrokken van de enorme aandacht die de boycot de afgelopen dagen heeft gekregen. "We hadden niet verwacht dat het zo veel reacties zou opwekken", zegt David. "Wat ons betreft, is het laatste woord er nu over gezegd. Het statement is gemaakt, en de boycot zal voortduren zolang het beleid van Trump niet wijzigt." (PJBA)