Duo steelt wapen van overvaller

Het Antwerpse gerecht verspreidt een opsporingsbericht om een gewapende overval op een nachtwinkel aan de Stenenbrug in Borgerhout op te lossen.

In de nacht van oud op nieuw werd een nachtwinkel op de Stenenbrug in Borgerhout rond 0.45 uur overvallen door een dader. De uitbater werd bedreigd, maar hij kon zich verstoppen. Omdat de overvaller de kassa niet open kreeg, nam hij de hele kassa mee en vluchtte er mee weg in de richting van de Collegelaan. De buit bedroeg zo'n 600 euro. De dader droeg een soort trainingspak met lichte partijen onder de armen en op de zijkanten van de vest en sportieve schoenen van het merk Adidas.


Onmiddellijk vond de uitbater een wapen op het voetpad, mogelijk verloren door de overvaller. Hij schopte het wapen tegen de deur en belde de politie.


Nog voor de politie arriveerde, kwamen twee mannen naar de winkel. Een van hen wilde één sigaret kopen, de andere bleef buiten staan en raapte plots het wapen op.


Het gerecht sluit niet uit dat het duo ook betrokken was bij de overval en terugkwam omdat het wapen werd verloren. Een van de mannen kocht kort voor de overval een blikje frisdrank en samen werden ze herkenbaar gefilmd op een tram. Ze stapten op aan het Mestputteke in Deurne en stapten af aan de halte bij de nachtwinkel.


Tips zijn welkom op het gratis nummer 0800 30300 en via het mailadres opsporingen@police.belgium.eu. (KAV)