Duo overvalt nachtwinkel op Antwerpse Zuid: 40 maanden cel

De politie werd op 21 februari rond 19.45 uur naar nachtwinkel City Express in de Montignystraat in Antwerpen geroepen.
Google Maps De politie werd op 21 februari rond 19.45 uur naar nachtwinkel City Express in de Montignystraat in Antwerpen geroepen.
Twee mannen zijn donderdag door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot 40 maanden cel voor hun betrokkenheid bij een gewapende overval op een nachtwinkel. De uitbater raakte daarbij gewond. De beklaagden hebben altijd ontkend ze zijn zaak wilden overvallen. “Een discussie over de prijsverhoging van het bier leidde tot een schermutseling.”

De politie werd op 21 februari rond 19.45 uur naar nachtwinkel City Express in de Montignystraat in Antwerpen geroepen. De uitbater zei het slachtoffer te zijn geworden van een gewapende overval. De man verklaarde dat drie mannen zijn zaak waren binnengestapt. Een van hen bleef aan de deur staan en wilde die op slot doen, de twee anderen kwamen naar de toonbank.

Mes

De uitbater dacht dat ze een vuurwapen bij zich hadden en probeerde te vluchten. Een van de overvallers greep hem vast en bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer viel en probeerde opnieuw te ontkomen, waarna de overvaller uithaalde. De uitbater kon het mes afweren, maar raakte gewond. Hij viel een tweede maal aan de deur en begon om hulp te roepen. De overvallers namen nog snel wat pakjes sigaretten en sloegen op de vlucht.

Saidullah S. (31) en Musa K. (18) werden door een snelleresponsteam van de lokale politie van een tram geplukt. Beiden hadden bloed op hun kledij. Musa K. had het mes - dat Saidullah S. hem gegeven had - en de gestolen sigaretten op zak. De derde overvaller kon ontkomen.

Bierprijs verhoogd

De beklaagden erkenden dat ze in de nachtwinkel waren geweest, maar niet om hem te overvallen. “Ze wilden bier kopen, maar merkten dat de uitbater zijn prijzen flink verhoogd had. Ze dachten dat hij hen wilde oplichten en het kwam tot een discussie. Mijn cliënt deelde een slag uit met de vlakke hand. Hij ontkent dat hij uithaalde met een mes”, pleitte advocaat Johan John Mees voor Saidullah S. vorige week op het proces.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.