Duizend leerlingen houden klimaatactie op Linkeroever

Klaas De Scheirder
Niet toevallig op Dikke Truiendag heeft een duizendtal leerlingen dinsdagochtend op Linkeroever actiegevoerd voor het klimaat.

Het was de GO! basisschool De Spits die de actie voor de andere lagere scholen op Linkeroever organiseerde. Een duizendtal leerlingen trok met protestbordjes door de straten van Linkeroever. Op de Boeienweide hielden ze een grote opruimactie.

“De actie is een mooi aanknopingspunt met de actualiteit”, zegt Steven Bastiaensen, directeur van basisschool GO! De Spits. “Onze leerkrachten en leerlingen denken na over hoe we samen op school iets aan de klimaatverandering kunnen doen. Ze gaan dieper in op de oorzaken, de gevolgen en wat er precies verandert. Zij onderzoeken, zoeken informatie op, bedenken slogans en maken pamfletten. Het thema speelt ook in op de vernieuwing binnen het onderwijs en we werken zo aan heel wat leerplandoelstellingen.”

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.