Drugsuithalers die zelf politie belden vanuit snikhete container, blijven in de cel

Beelden van de arrestatie gingen vorige week viraal op het net.
Jan Aelberts Beelden van de arrestatie gingen vorige week viraal op het net.
De twee drugsuithalers die vorige week vanuit een snikhete container zelf de politie belden omdat de temperatuur onhoudbaar werd, blijven aangehouden. Dat besliste de Antwerpse raadkamer maandag.

Met buitentemperaturen in de schaduw tot veertig graden Celsius werd het vorige week woensdag onmenselijk warm voor twee drugsuithalers die zichzelf in een container hadden verscholen in de Waaslandhaven. De 24-jarige man uit Schoten en zijn 25-jarige kompaan uit Antwerpen belden daarom zelf de politie vanuit de container. Ze hadden zich een dag eerder in de container laten opsluiten om cocaïne tussen een lading steenkool Antwerpen binnen te smokkelen.

De politie kwam massaal ter plaatse en bevrijdde de twee mannen uit hun hachelijke situatie. Ze werden gearresteerd en kregen medische hulp. In de container werd ongeveer een ton cocaïne gevonden, verdeeld in een dertigtal sporttassen, goed voor een straatwaarde van om en bij de vijftig miljoen euro.

Beide verdachten moesten maandag voor de Antwerpse raadkamer verschijnen. Ze blijven allebei aangehouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.