Drugsuithalers bellen zelf politie vanuit snikhete container: “We zitten opgesloten”

Twee drugsuithalers hebben zelf de politie gebeld om te melden dat ze opgesloten zaten in een container in de Antwerpse haven. Ze dreigden te bezwijken onder de hitte. Beelden van de arrestatie circuleren sinds vanmiddag op sociale media.

Op de beelden is te zien hoe de container wordt neergezet door een kraan. Als de container opengaat, staat de havenpolitie de twee uithalers op te wachten.

“Deze voormiddag, rond 10.30 uur, kreeg de noodcentrale een oproep van twee mannen”, klinkt het bij het Antwerps parket. “Ze vertelden dat ze opgesloten zaten in een container aan kaai 1742 en dat ze bezig waren met een drugsuithaling. De container kon gelokaliseerd worden en de twee mannen uit Antwerpen en Schoten werden rond 12.20 uur bevrijd. Op dit moment konden ze nog niet verhoord worden. In de container is cocaïne aangetroffen, maar de exacte hoeveelheid is nog niet bekend. Het verdere onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen.”

Beelden van de arrestatie circuleren op internet.
Jan Aelberts Beelden van de arrestatie circuleren op internet.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob(Robert) Bruyland

  Een betere kooi van Faraday kun je niet maken, totaal geen ontvangst en mogelijkheid van bellen CG

 • Liesbeth Cuppens

  Knoeiers! Om drugs uit te halen, kiest men toch geen snikhete dag uit! Ophalers met 'ervaring' zouden moeten weten dat het moeilijk kan zijn om uit een container geraken. In normale omstandigheden zullen ze de container waarschijnlijk snel kunnen verlaten, maar bij hitte wordt zo'n container veel te heet waardoor het weggaan te moeilijk wordt. De naam en/of uitleg hiervoor ken ik niet (geen kennis fysica), maar ieder weldenkend mens weet dat hun operatie van vandaag gedoemd was om te mislukken.

 • Wilaiwan Chaiyapuek

  ha ha een container kan je van binnenuit niet sluiten, dus misschien toevallig er een tegen gezet veronderstel ik, daarom ook dat hij op de rijbaan werdt gezet door een SC.

 • Gunter Verleyen

  Amai, die hunne drugbaas zal content zijn!

 • etienne vijverman

  een zeer rare zaak ........