Drugshond vindt 581 kg coke bestemd voor Antwerpen

De lading bedroeg in totaal 581 kg cocaïne.
Receita Federal De lading bedroeg in totaal 581 kg cocaïne.
De Braziliaanse douane heeft in de haven van Santos een cocaïnelading van 581 kg onderschept in containers die klaarstonden voor verscheping naar Antwerpen. De drugs werden maandag ontdekt. 

De controle gebeurde op een lading plastic die verdeeld zat over acht containers. Na risico-analyse en het scannen van de containers werd één container eruitgepikt. Een drugshond van de douane vond de cocaïne toen hij de container doorsnuffelde. De zakken met cocaïne zaten midden in de container verstopt. De pakken cocaïne waren in plastiek verpakt en dan bedekt met een smeermiddel. 

De Braziliaanse douane vermoedt dat de drugtrafikanten hun cocaïne verstopt hebben in de container buiten het medeweten van de eigenaar van de lading. Er zijn voorlopig geen arrestaties verricht. 

Een drugshond van de douane vond de lading in één van de acht containers
Receita Federal Een drugshond van de douane vond de lading in één van de acht containers1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    Wel eigenlijk is het eenvoudiger die containers in de haven waar ze ingeladen worden te controleren....in plaats van hier, waar er duizenden staan....of dubbele controle..ginder en hier....maar dat zal waarschijnlijk veel ingewikkelder zijn dan het lijkt....best dat er honden bestaan met een neus voor cocaïne....vroeger zeiden ze dat die honden verslaafd waren omdat ze zo ijverig zochten.....is het waar of niet...