Dronken man probeert politiecontrole te omzeilen

Illustratiebeeld.
Hollandse Hoogte / Peter Hilz Illustratiebeeld.
De Antwerpse politie heeft zondagochtend het voertuig van een roekeloze bestuurder in beslag genomen.

De bestuurder probeerde een controle op de Rijnkaai te ontwijken. Hij draaide de Amsterdamstraat in en werd achtervolgd door een motorrijder van de politie. Ter hoogte van de Kribbestraat werd de vluchtende bestuurder aangemaand tot stoppen en stelde een politieman zich schuin voor het voertuig op. 

De bestuurder legde de bevelen van de politie naast zich neer en probeerde opnieuw weg te vluchten, waarbij een aanrijding met een inspecteur maar nipt vermeden werd. Ter hoogte van de Van Meterenkaai negeerde de verdachte een rood licht en reed hij aan hoge snelheid de Brouwersvliet in. Uiteindelijk ‘parkeerde’ de man zich ter hoogte van een café. Bezoekers van het café moesten het voertuig ontwijken terwijl het aan hoge snelheid een parkeerplaats indraaide. De bestuurder zette het op een lopen, maar kon te voet gevat worden ter hoogte van de Van Meterenkaai. 

De bestuurder (25) testte positief op het gebruik van cocaïne, cannabis en amfetamines. Hij bleek al een groot aantal verkeersinbreuken te hebben gepleegd. In zijn wagen werd een vrouwelijke passagier aangetroffen. De dame was zwaar onder de indruk van de feiten. De bestuurder werd opgepakt. Zijn voertuig werd in beslag genomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.