Dronken bestuurder rijdt twee fietsers aan en pleegt vluchtmisdrijf in Antwerpen: slachtoffers niet langer in levensgevaar

Op het fietspad van de Antwerpse Noordersingel zijn twee fietsers vanavond aangereden door een dronken bestuurder en zijn BMW. Daarop pleegde de 43-jarige man vluchtmisdrijf. Zijn slachtoffers verkeerden even in levensgevaar, maar dat is niet langer het geval. De vermoedelijke dader is gearresteerd.

“De bestuurder, die van de Turnhoutsebaan kwam, wilde links afslaan en zo de Noordersingel oprijden, maar hij miste zijn bocht en maaide de twee fietsers van het fietspad. Het gaat om mannen van 46 jaar en 50 jaar”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Daarna sloeg de man op de vlucht. Er waren verschillende getuigen die alles hebben gezien. Op de Turnhoutsebaan zijn we hem even uit het oog verloren, maar al gauw vond een interventieploeg hem en zijn wagen bij zijn thuis. De ruit was verbrijzeld door de klap en hij had een platte band. De vermoedelijke dader, een man van 43 jaar, legde een positieve ademtest af. Hij is voor ons en voor justitie geen onbekende. Hij werd gearresteerd.”

De fietsers werden onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Ze vochten een tijdje voor hun leven, maar zijn nu niet langer in levensgevaar. Dat bevestigt de Antwerpse politie.

De fiets van één van de slachtoffers.
Marc De Roeck De fiets van één van de slachtoffers.
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Mulder

  Blijkbaar is dit het nieuwe normaal in de maatschappij , drinken en drugs + rijden gaan niet samen , voor mijn part mag de nul tolerantie ingevoerd worden , en dan ook straffen natuurlijk , en niet zoals het er nu aan toe gaat

 • Mario Tersago

  Levenslang rijverbod. Want dat haalt in ons rechtssysteem toch geen bal uit.

 • guido vermeyen

  Dank zij ex minister Geens gaar die vrijuit, als die dat nog eens vier of vijf keer lapt, zou het eventueel kunnen dat ie achter de tralies belandt, die kans is echter onbestaande..de schade zal door de gemeenschap worden betaald, is het niet zo Geens ?

 • Marc Hellebaut

  Ben niet Amerikaans gezind maar in deze zou ik zeggen. Neem een voorbeeld aan de straffen daar. Daar ga je 15 tot 20 jaar achter de tralies voor dit. Ze noemen het dubbele poging tot moord.

 • Mark Van Damme

  De ergste drug van onze samenleving! Maar in grote hoeveelheden te krijgen..