Drie winkeldieven gepakt: 53-jarige aangehouden, 17- en 18-jarige vrijuit

PZ Antwerpen
De politie heeft drie winkeldieven opgepakt aan een winkel in de Leysstraat. 

Een anonieme politieploeg van het wijkonderzoeksteam West was zondag toezicht aan het doen op de winkelas Meir en de omliggende straten. Voor een winkel aan de Leysstraat zaten twee personen op een bank. Toen de politie hen voorbij wandelde, haalde de dame een broek uit haar handtas en stopte die in een andere zak die ze dan overhandigde aan de jonge man die naast haar zat. Daarna stond de vrouw op en ging de kledingwinkel binnen.

Gezien het eerdere verdachte tafereel besloot het team in burger de dame in het oog te houden. Zo zagen ze dat de verdachte vrouw schoenen uit het rek haalde en die in haar handtas stak en zonder te betalen naar buiten ging, in het gezelschap van een mogelijke derde betrokkene. De politie sprak de vrouw aan en de twee andere betrokkenen werden er ook bij gehaald.

De drie werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Bij een huiszoeking vond de politie nog zaken die verwijzen naar winkeldiefstallen. Een verdachte van 53 jaar werd voorgeleid en door de onderzoeksrechter aangehouden. De twee andere verdachten, jongeren van zeventien en achttien jaar, mochten na verhoor beschikken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.