Drie verdachten gearresteerd na schietincident op Grote Markt in Antwerpen: “Er is geen slachtoffer”

De Grote Markt in Antwerpen was vrijdagavond even en gedeeltelijk versperd.
rv De Grote Markt in Antwerpen was vrijdagavond even en gedeeltelijk versperd.
Volgens getuigen werd er vrijdagavond een schot gelost in een woning boven een restaurant op de Grote Markt in hartje Antwerpen. De politie bevestigt dat er melding is geweest van een schot in één van de panden aan het marktplein. Er zijn drie verdachten opgepakt, niemand raakte gewond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Grote Markt in Antwerpen was vrijdagavond een tijdje deels versperd nadat een schietincident werd gemeld bij de politie. “Rond 17.48 uur kregen we de melding dat er een schot gehoord werd in een pand aan de Grote Markt”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het zou boven een restaurant gebeurd zijn. Onmiddellijk na de feiten zijn enkele mensen naar buiten gelopen. De politie is meteen met een heel aantal ploegen ter plaatse gegaan voor nazicht in de omgeving. Bij dat nazicht zijn aan de hand van getuigenverklaringen drie personen weerhouden, van wie nu hun betrokkenheid onderzocht wordt.”

De politie trof geen slachtoffer aan in het pand, in tegenstelling wat veel getuigen initieel dachten. Het gerechtelijk labo komt in de loop van vrijdagavond ter plaatse voor sporenonderzoek.

Lees ook: Cafégangers en passanten opgeschrokken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe” (+)

De politie zette een deel van de Grote Markt van Antwerpen af vrijdagavond.
Sander Bral De politie zette een deel van de Grote Markt van Antwerpen af vrijdagavond.