Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval aan Sportpaleis

De passagier van de Peugeot, een 32-jarige man uit Merksem, overleed in het ziekenhuis. De bestuurder raakte zwaargewond.
Marc De Roeck De passagier van de Peugeot, een 32-jarige man uit Merksem, overleed in het ziekenhuis. De bestuurder raakte zwaargewond.
In de buurt van het Antwerpse Sportpaleis, op de Gabriel Theunisbrug is deze ochtend een wagen op een paal op de tramsporen gebotst. De twee inzittenden raakten gekneld en moesten bevrijd worden door de brandweer. De passagier, een 32-jarige man uit Merksem, overleed in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 1 uur ‘s morgens. Vermoedelijk slipte de wagen op de tramsporen in het wegdek op de brug. Volgens de politie zou het voertuig eerst de trambedding hebben geraakt, waarna de bestuurder de controle verloor en op een paal botste. De ravage was enorm. Door de klap plooide het voertuig helemaal rond de paal. De twee mannen in de wagen raakten gekneld en werden uit het wrak gehaald door de brandweer.

De 32-jarige passagier uit Merksem werd ter plaatse gereanimeerd en afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij later overleed. Ook de bestuurder, een 20-jarige man uit Hoboken, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Bij een eerste ademtest bleek de chauffeur niet onder invloed.

Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Als gevolg van het ongeval was het tramverkeer in beide richtingen enkele uren versperd.

Marc De RoeckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.