Dj-duo 2EMPRESS maakt Chinezen gek

Justine geeft de Chinezen de volle lading terwijl Charline plaatjes mixt.
Foto Dieter Lizen Justine geeft de Chinezen de volle lading terwijl Charline plaatjes mixt.
Charline Vandergeeten (29) uit Kapellen en Justine Szpringer (25) uit Ekeren touren volgende maand door verschillende steden in China. De voorbije maanden speelden ze al 12 shows in uitverkochte clubs in grote Chinese steden zoals Bejing en Shanghai.

"Het is altijd een eer als we onze naam tussen al die grote artiesten zien staan, zo stonden we enkele weken geleden in dezelfde clubs waar de top 20 van beste deejays ter wereld ook langs komen. Dat maakt het toch nog altijd iets specialer", zegt Justine. Het duo werd als echte rocksterren ontvangen door de Chinezen en deed de clubs ontploffen met hun energieke sets.


"Twee jaar geleden kwamen we in contact met Belgen die al enkele jaren in China werken. Zij hebben ons tips hebben gegeven om in deze markt binnen te geraken", zegt manager Dieter van Daele. "Sinds een jaar zijn we bijvoorbeeld ook heel actief op de typisch Chinese versies van sociale media zoals Youku (Youtube), Sina Weibo (Twitter) en RenRen (Facebook)."


Deze zomer gaat het duo in eigen land ook samenwerken met Studio 100. Zo geven ze nog enkele optredens in Plopsaland De Panne en spelen ze ook nog op dancefestivals zoals Dance-D-Vision. (DILA)