Districtsraadslid onthutst over rooien toekomstbos, volgens stad kon het niet anders “maar in 2020 planten we er nieuwe”

Arnold Peeters liet op de plekken waar de boompjes stonden een verontwaardigde boodschap achter.
RV Arnold Peeters liet op de plekken waar de boompjes stonden een verontwaardigde boodschap achter.
Sprakeloos is hij ervan: Berchems districtsraadslid Arnold Peeters (sp.a/Groen) treurt om het rooien van meer dan honderd jonge bomen tussen de Ring en de Singel. Ze maakten vier jaar geleden deel uit van een door scholieren aangeplant toekomstbos. Volgens de stad kon het niet anders. “De boompjes waren overwoekerd door braam én niet meer te redden. In het voorjaar van 2020 planten we er nieuwe”, zegt woordvoerder Dirk Delechambre.

Arnold Peeters trof de kaalkap van twee zones van circa 100 vierkante meter aan na een tip van een buurtbewoonster. “Leren onze beleidsvoerders het nu nooit? Ondanks alle alarmerende rapporten over de teloorgang van onze natuur blijven ze ongestraft en respectloos met deze waanzin verdergaan. Eén van mijn kleinkinderen heeft nog ijverig aan dit toekomstbos (in totaal werden 2.600 plantjes in de grond gestopt, red.) meegewerkt.”

Peeters gaat de kap op de districtsraad aankaarten. “Het is me een raadsel waarom hier zo met de grove borstel werd doorgegaan. Het bos is vier jaar geleden geplant. Dan kun je dat toch opvolgen, zodat je belet dat er ongewenst groen tussen de boompjes groeit?”

Districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA) beklemtoont dat alles buiten het district om is gebeurd. “Mochten we vroeger op de hoogte zijn gebracht, dan hadden we tijd gehad om erover te communiceren. Meer kan ik er nu niet over zeggen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk clemeur

    Als men ziet hoe al het groen tegenwoordig onderhouden wordt. Bij het binnenrijden van Deurne niets dan onkruid ook tussen de nieuwe aanplant. Dan moet men ook niet verwonderd zijn dat nieuwe bomen afsterven door gebrek aan water.

  • Nordine Frighem

    Ja onderhoud kost geld , dus jaren niks aan gedaan dan maar kappen !! Hoeveel bomen dat er Dees jaar al gekapt zijn is gigantisch en een uitvlucht hebben ze ook altijd klaar !! Onbegrijpelijk !!