Directeur Conservatorium aan de slag bij Londense Opera

Koen Kessels.
Foto Kos Koen Kessels.

Koen Kessels (53), artistiek directeur muziek bij het Antwerps conservatorium, wordt vanaf september 2015 ook muziekdirecteur bij The Royal Opera House in Londen, kortweg Covent Garden. "We zijn heel fier op Koen, want de Covent Garden is een van de belangrijkste operahuizen ter wereld, op het niveau van de Scala in Milaan of de Metropolitan Opera House van New York", zegt Barbara Voets, perswoordvoerster van het conservatorium.


In deze functie aan de Londense Opera volgt Kessels Barry Wordsworth op, die eerste gastdirigent wordt. Kessels werkte al 6 jaar freelance als gastdirigent voor Covent Garden en zal in ons land ook aan de slag blijven als artistiek directeur bij het Antwerpse conservatorium en artistiek leider bij het HERMESensemble en Inspiratum. Hij blijft ook muziekdirecteur bij Birmingham Royal Ballet. Kessels ziet zijn nieuwe uitdaging helemaal zitten: "Voor mij wordt dit een combinatie van podiumkunstenaars in opleiding en artiesten die dagelijks uitblinken op het hoogste niveau. Dat belooft ongelofelijk inspirererend te worden."


In de Muntschouwburg in Brussel staat Kessels vanaf 24 oktober in voor de muzikale leiding van 'Shell Shock, a requiem of war', een musicalsamenwerking tussen componist Nicholas Lens en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui met teksten van de Australische schrijver en rocker Nick Cave.


(DILA)