Deurne herdenkt Wapenstilstand met bloemenhulde, Last Post en voorstelling Ten Aanval

The Last Post in Deurne.
RV The Last Post in Deurne.
Deurne herdenkt op 11 november 2019 de wapenstilstand, de jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Er vindt een bloemenhulde plaats en The Last Post wordt gespeeld op verschillende plekken in het district. Daarnaast kan je in het districtshuis kijken naar de gratis voorstelling ‘Ten Aanval’.

Aan de gedenkplaat in het politiecentrum op de Unolaan legt het districtsbestuur samen met Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne om 10.30 uur bloemen neer. Vervolgens stappen zij samen met de aanwezigen in optocht, onder begeleiding van de Red Hackle Pipe Band, naar het ‘Monument der Gesneuvelden’ aan het kasteel Sterckshof, waar een bloemenhulde plaatsvindt en muzikanten The Last Post spelen. Ten slotte vindt in het districtshuis een hulde plaats aan het borstbeeld van burgemeester Alfons Schneider en aan de gedenkplaat van de gesneuvelden van 1914-1918.

Ter afsluiting geeft het districtsbestuur en de voorzitster van de Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne een toespraak in de trouwzaal van het districtshuis omkaderd met muziek door Lien en Bart.

Ten Aanval

Om de wapenstilstand te herdenken, wordt in het districtshuis ook de voorstelling ‘Ten Aanval’ gespeeld. Het district Deurne biedt deze voorstelling gratis aan.

“Ten Aanval is een aangrijpend interactief muzikaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog voor kinderen vanaf 10 jaar met hun (groot)ouders”, klinkt het bij het district. “Het is een hartverscheurende vertelling met een piepklein snuifje humor door Wim Collin en muziek van Ben Vanderweyden.”

Er vinden drie voorstellingen plaats in het districtshuis: om 9.30 uur, om 11 uur en om 12 uur. De voorstelling is gratis, maar je moet wel op voorhand inschrijven via het nummer 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.