Deputatie krijgt eerste Vlaamse asperges uit volle grond

Klaas De Scheirder
De Grootmeesters van het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges hebben naar jaarlijkse gewoonte de deputatie getrakteerd op de enige echte Vlaamse asperges uit volle grond. 

In traditionele klederdracht overhandigden zij de eerste Vlaamse, witte asperges uit volle grond aan gouverneur Cathy Berx en gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Jan De Haes en Kathleen Helsen.

Gouverneur Cathy Berx is sinds 2017 Ridder van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges. Zij zet zich in voor de promotie van deze groente waarmee je kan experimenteren in de keuken. De gemeente Puurs-Sint-Amands is de bakermat van de witte, Vlaamse asperge. Die traditie zet ze in de verf met het Asperge Festival. Vanuit de gemeente is een vertegenwoordiging aanwezig tijdens dit feestelijke moment.

De volledige delegatie bestaat uit Mascha De Wolf en Bjorn Cloostermans, Grootmeesters van het Graaflijk Genootschap van de Klein Brabantse Asperge, Harry Beuckelaers, ere-schepen, Hilde Van der Poorten, schepen van Evenementen en Pieter Van Keymeulen, directeur afdeling Beleven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.