Debat over holebirelaties verdwijnt achter gesloten deuren na dreigementen van extreemrechts

çavaria/Het Roze Huis
Uit vrees voor extreemrechtse tussenkomsten zal een debat over interculturele holebirelaties in besloten kring plaatsvinden. Dat laat organisator Het Roze Huis -çavaria weten. Aanleiding zijn dreigementen die extreemrechtse sympathisanten uitten op sociale media.

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en de theatervereniging Vreak verhuizen hun debat ‘Twee culturen, één relatie’ over interculturele relaties. Dat werd besloten nadat extreemrechtse sympathisanten via sociale media lieten weten present te zijn. Het debat stond gepland op dinsdag 26 maart in het Antwerpse Fakkeltheater maar zal nu in besloten kring gevoerd worden en gestreamd worden op Facebook. 

“Dat thema is een doorn in het oog van bepaalde extreemrechtse aanhangers die het debat willen kapen”, vermoedt de voorzitter van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen Marcia Poelman. “Kritische bedenkingen zijn welkom bij Het Roze Huis. Maar een debat gijzelen omdat je niet kan verkroppen dat het podium ingenomen wordt door holebi’s of mensen die religieus zijn en dat uiten, dat laten we niet gebeuren. Daarom verhuizen we”, gaat ze verder. Het debat zal achter gesloten deuren gevoerd worden maar de organisatie voorziet wel livestreaming zodat geïnteresseerden het kunnen volgen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.