Dealer vlucht met fiets voor politie in Stuivenbergwijk en rijdt kind aan

Tijdens een controle van de Antwerpse politie in de Stuivenbergwijk merkte het wijkteam een drugsdeal op. Toen de dader probeerde te vluchten, reed hij op de fiets een kind aan.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk controleerde zaterdagnamiddag en -avond met anonieme patrouilles te voet de wijk om de overlast te bestrijden. Ter hoogte van de Duinstraat en de Lange Zavelstraat waren de agenten getuige van een drugsdeal. De verdachte sloeg met de fiets op de vlucht en reed een kind aan. Hij werd al snel ingehaald en overmeesterd door de inspecteurs. Hij had hasj en marihuana bij zich. Kort daarna zagen de inspecteurs een tweede verdachte fietser. Ook hij werd gevat en bleek in het bezit van marihuana. Zowel de dealers als hun klanten bleken illegaal in ons land.

De voorbije dagen konden de wijkteams meerdere drugsdealers vatten. Ook in de omgeving van de Lange Lobroekstraat werd een deal opgemerkt. De dealer had coke en heroïne op zak. Hij is 28 jaar en verblijft ook illegaal in ons land. Hij staat bekend voor eerdere feiten van drugsverkoop. Behalve de drugs nam de politie ook zijn gsm-toestellen en cash geld in beslag.

Minderjarige skaters

In Ekeren ten slotte werd eerder deze week een dealer gevat in het Veltwijckpark. Hij verkocht onder meer aan minderjarige skaters. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij 57 gram cannabis, verpakkingsmateriaal en een weegschaal in beslag werden genomen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudi Mentair

  't Is vechten tegen de bierkaai. Van de moment dat die gasten zijn opgepakt zijn ze al vervangen door anderen. Bepaalde wijken van Antwerpen beginnen heel sterk te lijken op bepaalde wijken in Brussel. En kuis de Groenplaats ook maar ineens op als ge in actie schiet, wat daar zit is vergelijkbaar met een eterende zweer!

 • Mark Wijgers

  Prima veldwerk , maar ... Onderzoeksrechter zal ze echter verder laten dealen en dan kan de politie opnieuw de straat op en zo voort, ...

 • Albert Hendrix

  Hij was illegaal hier maar hij was gekend voor eerdere feiten.Hoe komt het dat die niet ineens het land is uitgezet.

 • Willy Coppens

  Doen zoals hier in de Philippines, opsluiten, desnoods met 50 in een kot en ze daar laten tot hun zaak voorkomt. Hier Kan dat jaren duren. Zou snel veranderen.