De zomerse zaterdag van Kim Van Oncen

Negen zaterdagen in juli en augustus, maar geen idee wat ermee te doen? Elke week leidt een Antwerps bekend gezicht je rond en toont hoe zijn of haar perfecte zomerse zaterdag eruitziet. Deze week is het de beurt aan Kim Van Oncen. De succesvolle blogger (ze heeft meer dan 60.000 volgers op sociale media), speelde in het najaar de enthousiaste Saartje in ‘Dertigers’, en woont met haar man Niels en zoontje Jack op de grens van Kalmthout en Kapellen. 
Kim Van Oncen
Kim Van Oncen Kim Van Oncen

Picknicken op de Kalmthoutse Heide

“De Kalmthoutse Heide is heel multifunctioneel: we gaan er wandelen met onze hond Baloo, Niels gaat er vaak sporten, of we gaan picknicken met Jack, en dan fietst hij met zijn fietsje door de heide. We wonen er vlakbij, dus wij zijn daar best vaak te vinden! De Kalmthoutse Heide is ook gewoon supermooi, en als je de juiste plekjes kent, kan je er een heel rustgevende dag doorbrengen.”

Kim en Jack op de Kalmthoutse Heide
Kim Van Oncen Kim en Jack op de Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide

Putsesteenweg 1292920 Kalmthout

www.kalmthout.be/kalmthoutse-heide

Dagje naar Tomorrowland

“Een dagje naar Tomorrowland, dat is traditie! Dit jaar lukt het jammer genoeg niet, omdat ik hoogzwanger ben, maar normaal gaan we elk jaar. Over het algemeen ben ik een echte festivalfan, en ik geniet enorm van de sfeer die rond Tomorrowland hangt. Ik hou ook wel van de muziek, Niels iets minder! (lacht) Maar voor ons is dat een dagje vakantie, en is het werkleven even heel ver weg.”

Kim op Tomorrowland
Kim Van Oncen Kim op Tomorrowland

Tomorrowland

19-21 juli en 26-28 juli in De Schorre in Boom

www.tomorrowland.com

Coffee on the go in Divers

“Ontbijt, lunch of een heerlijke matcha melk ‘on the go’ haal ik bij Divers in de Nationalestraat. Als we in het centrum van Antwerpen zijn, stoppen we daar vaak voor de superlekkere boterhammen met avocado en chiazaad, en ook de ontbijtbowls zijn aan te raden. Simpel, maar gezond en lekker!”

Smoothie bowl bij Divers
Kim Van Oncen Smoothie bowl bij Divers

Divers

Volkstraat 9, 2000 Antwerpen

www.diversantwerpen.be

Aperitieven in Jardim

“Aperitieven zit er tijdens mijn zwangerschap uiteraard niet in, maar in het algemeen ga ik heel graag op een zomerse avond iets drinken in pop-up bar Jardim. De perfecte plek om te ontspannen met vriendinnen aan de Schelde, met een leuke vakantiesfeer. Als het wat later wordt, komt er ook een dj, en dan kan je al eens ‘blijven plakken’! Er hangt daar echt een ontspannen vibe, in Jardim.”

Aperitieven in Jardim
Kim Van Oncen Aperitieven in Jardim

Jardim

Scheldekaai 28, 2000 Antwerpen

www.jardim-antwerp.be

Sfeer opsnuiven rond het Theaterplein

“Ik ben erg vaak te vinden in de buurt van het Theaterplein. Niet enkel voor voorstellingen in de Stadsschouwburg, maar ook de sfeer die er hangt is gezellig, en ook de omliggende winkels zijn prachtig om te windowshoppen. Ik vind de Theaterbuurt een mooie en inspirerende omgeving, en voor mij ook een beetje nostalgisch, omdat ik daar heb gestudeerd. Er zijn daar heel veel leuke ontbijt- en lunchbarretjes, en mooie straatjes om rond te struinen op een zomerse zaterdag.”

Kim bij het Theaterplein
Kim Van Oncen Kim bij het Theaterplein

Theaterplein, 2000 Antwerpen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.